Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Theo Pourchaire

McLaren neemt drastische maatregel na doodsbedreigingen

McLaren heeft de relatie met IndyCar-team Juncos Hollinger opgeschort wegens uitlatingen van coureur Agustin Canapino. De Argentijn kreeg veel kritiek na een post op social media waarin hij stelde dat hij geen doodsbedreigingen aan het adres van McLaren-coureur Theo Pourchaire had gezien.

Goed, wat is er ook alweer aan de hand? McLaren-coureur Theo Pourchaire en Agustin Canapino kwamen met elkaar in aanraking tijdens de IndyCar-race in Detroit, waarna de eerstgenoemde coureur niet veel later aangaf dat hij ontzettend veel doodsbedreigingen had verkregen via social media. Pourchaire stelde geraakt te zijn door de bedreigingen en kon op veel steun rekenen, terwijl er met de vinger werd gewezen naar de aanhang van Canapino. Zij zouden al eerder vervelende berichten naar coureurs verstuurd hebben.

Canapino reageerde daar op zijn beurt weer op door te stellen dat het allemaal wel meeviel. "Argentijnen zijn gepassioneerd en euforisch, maar dat betekent niet dat we beschuldigd mogen worden van iets wat we niet zijn. Daarom verwerp ik ten zeerste dat we in een categorie worden geplaatst die we niet verdienen. Ik heb geen enkele doodsbedreiging gezien richting degenen die beweren dat ze die hebben ontvangen. Vanaf vorig jaar tot en met nu zou niemand bij zijn volle verstand zoiets doen. Het is schandalig om hier zo lichtvaardig van beschuldigd te worden en ik sta het dan ook niet meer toe."

McLaren heeft naar aanleiding van de woorden van Canapino een drastisch besluit genomen. De volledige relatie en samenwerking met Juncos Hollinger, het team van Canapino, wordt namelijk opgeschort, laten ze weten in een statement. McLaren-CEO Zak Brown gaf persoonlijk ook aan de uitlatingen 'verdrietig en zielig te vinden'. Juncos Hollinger bedankt in een reactie Arrow McLaren voor de samenwerking van de afgelopen maanden.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"