Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: "Norris verdient een goede auto in 2019"

Ook voor het team van McLaren breekt er een spannende tijd aan. Lukt het nieuwkomers Carlos Sainz en debutant Lando Norris om McLaren in 2019 verder naar voren te brengen?

In het afgelopen seizoen was McLaren niet in staat om de strijd met de top teams aan te gaan. Het team met Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne in de gelederen kwam uiteindelijk niet verder dan de zesde plaats bij de constructeurs. Teambaas Zak Brown beseft dat er nog volop werk aan de winkel is voor zijn team, maar vindt niet dat daardoor het debuut van Norris moeilijker zal worden.

"Het is vaker gebeurd dat rookies in een team komen waar het op dat moment niet zo goed loopt. Het is alleen natuurlijk wel anders als je bij een team komt die opnieuw gestructureerd moet worden dan dat je direct in een competitieve auto kunt beginnen." Norris werd in 2018 tweede in het Formule 2-kampioenschap achter George Russell en wordt door velen gezien als een groot talent. Zijn nieuwe teambaas vindt dat McLaren ervoor moet zorgen dat de jongeling over het juiste materiaal kan beschikken om zijn talent straks ook te kunnen laten zien. "Het is onze plicht om van McLaren weer een winnend team te maken. Daarom moeten we ervoor zorgen dat Lando een goede auto krijgt zodat hij zijn talent kan etaleren." Brown vergelijkt de situatie van Norris min of meer met het debuut van Charles Leclerc bij Sauber in 2018. "Lando heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. Als team calculeren we in dat hij de nodige rookie-fouten zal maken, maar het is niet terecht om na bijvoorbeeld drie races al een oordeel klaar te hebben. Dat gebeurde afgelopen jaar ook met Leclerc, toen men zich serieus afvroeg of hij überhaupt wel in de Formule 1 moest rijden en nu rijdt hij in 2019 voor Ferrari."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje