Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren onthult strijdplan waarmee Verstappen verslagen moest worden

Slechts één keer won McLaren in het hybride-tijdperk (Italië, 2021). De laatste keer dat het team uit Woking daarvoor een overwinning binnensleepte was in 2012 op - jawel - het circuit van Interlagos. Een kunstje dat ze afgelopen weekend dachten te kunnen herhalen, stelt teambaas Andrea Stella.

McLaren-Red-Bull-Sao-Paolo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met Lando Norris die de Grand Prix van Brazilië vanaf plaats zes startte en Oscar Piastri die de race vanaf plek tien aanving, leek het scoren van een podiumplaats al ambitieus voor McLaren. Dat veranderde echter toen de race werd stilgelegd en Norris de race herstartte vanaf plaats twee.

Vanaf dat moment had de Britse renstal niet alleen zicht op een bokaal, maar zelfs op de zege in Sao Paulo. McLaren-teambaas Andrea Stella legt na de Grand Prix uit dat zijn team snode plannen had bij de herstart.

"Zeker na de herstart wilden we er alles aan doen om te winnen", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "We gaven Lando zijn beste setje soft-banden tijdens de herstart zodat we konden proberen de leiding te grijpen (in de openingsfase, red.). We hoopten Verstappen in een vervelende positie te brengen en gewoon te kijken hoe lang we het vol konden houden. Wellicht hadden we hem ook na de pitstop achter ons kunnen houden."

Mclaren krijgt het niet voor elkaar

Die vlieger ging helaas niet op, ondervonden Stella en zijn team. "We kregen het niet voor elkaar om de leiding te grijpen bij de herstart. Daarna kwamen we erg dichtbij op de baan, maar ook toen lukte het niet.

Het kopstuk bevestigt dat McLaren deed wat het kon om Red Bull bij te houden, maar oververhitte banden gooiden roet in het eten. "Vanaf dat moment moesten we gaan managen, want Alonso zat vrij kort achter ons. We deden goed ons best om een gat naar hem te trekken tijdens de eerste sint."

Stella vertelt dat na het moment dat Norris even mocht proeven van de leidende positie, het over en uit was. "Toen Verstappen een gat getrokken had kon hij de boel goed onder controle houden. Iedere keer als wij dichterbij probeerden te komen, reed hij een paar 'mega rondes.' We konden niet echt iets inbrengen na de eerste stint", sluit hij af.

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt