Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren ontslaat gewezen F1-talent al na vijf races

Het rommelt bij het McLaren IndyCar-team. Daar kreeg op maandag Theo Pourchaire te horen dat hij niet meer terug hoefde te komen. Een reden daarvoor werd vooralsnog niet opgegeven.

Pourchaire Indy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Arrow McLaren

Theo Pourchaire, iemand die als reservecoureur van Stake F1 toch nadrukkelijk in verband werd gebracht met een F1-stoeltje ergens in de komende jaren, werd voor dit seizoen aangekondigd als McLaren-coureur in de IndyCar-Series. Hij reed tot nu toe vijf van de zeven races en daar zal het voorlopig, en in ieder geval voor McLaren, bij blijven.

Op maandag werd hij bedankt voor bewezen diensten, enkele uren nadat hij nog vol enthousiasme tweette dat hij op het beroemde circuit van Laguna Seca zou gaan racen. Die tweet is inmiddels verwijderd.

Pourchaire zoekt naar verluidt naar nieuwe ingangen in de IndyCar en zou her en der op aanvraag al zijn CV bij verschillende teams hebben achtergelaten, terwijl McLaren Nolan Siegel aankondigde als vervanger. Siegel had al een parttime contract met Dale Coyne Racing en won afgelopen weekend nog de 24 uur van Le Mans in de LMP2-klasse.

Pourchaire zelf heeft officieel nog niet gereageerd en naar het 'waarom' van zijn ontslag blijft het gissen. De uitleg van teamadviseur Tony Kanaan geeft ook weinig duidelijkheid: "Niemand neemt dergelijke nieuws goed tot zich. Ik heb het hem uitgelegd en voorbeelden gegeven van soortgelijke situaties in mijn eigen carrière", zo wordt Kanaan geciteerd door PlanetF1.

"De eerste vraag die je jezelf stelt is 'wat deed ik fout?'. Hij deed niks verkeerd, het was puur de situatie. Het was een knoop die we door moesten hakken. Het was niks persoonlijks en het had ook niks met zijn prestaties te maken. Hij deed wat hij redelijkerwijs kon doen. Hij was niet blij, maar begreep het wel."

Ondertussen nemen andere partijen in IndyCar het McLaren-team onder vuur vanwege het huidige coureursbeleid, aangezien eerder ook David Malukas de laan uit werd gestuurd. Meest sarcastische opmerking komt van Penske-coureur Scott McLaughlin: "Laten we een minuut stilte in acht nemen voor de bomen die zijn gesneuveld voor deze contracten."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership