Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

McLaren mag 'geen steek laten vallen' in weg omhoog

Carlos Sainz en Lando Norris lijken de ommekeer van McLaren mee te maken. Waar het Britse team vooral in de tweede seizoenshelft van 2018 ver wegzakte, daar zit het op dit moment kort tegen de top aan. Sainz en Norris besloten de eerste trainingsdag voor de Chinese Grand Prix op hoopgevende posities: de Spanjaard en de Brit werden respectievelijk zesde en achtste.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Norris had twee weken geleden nog gezorgd voor de eerste puntenscore van McLaren in 2019. De 19-jarige debutant werd zesde op het Bahrain International Circuit en sleepte daarmee acht punten in de wacht. De teller van collega Sainz staat nog op nul, ondanks dat deze in Bahrein vanaf een sterke zevende plaats mocht starten. In China lijkt het team gelijke tred te houden ten opzichte van het in Bahrein getoonde tempo.

"De tweede vrije training verliep hoopgevend, nadat we wat probleempjes tegenkwamen in de eerste sessie", legt Sainz na de eerste twee vrije trainingen uit. "We hebben volgens mij sterk gereageerd, om een betere basis klaar te zetten in de middagsessie. Het veld zit ontzettend dicht bij elkaar, misschien is het nóg wel weer spannender dan het in de eerste twee Grands Prix al was. Je kan dus geen enkele steek laten vallen. Het zou ontzettend dom zijn om niet elk detail te analyseren, omdat we een goede vrijdag achter de rug hebben. Ik wil meer uit de wagen halen en we moeten niet terugzakken."

"Ik reed vandaag mijn eerste rondjes op dit circuit en volgens mij was ik redelijk rap op de juiste snelheid", klinkt het uit de mond van Norris. "Zodoende konden we ons focussen op de wagen en de set-up - dat is sowieso positief voor het verdere verloop van dit raceweekend. Ook in de tweede vrije training zijn er stappen voorwaarts gezet, maar de wagen is nog steeds niet zoals we willen. Er zijn wat verbeteringen gedaan dus we moeten op deze, goede manier doorgaan."

Sainz eindigde op slechts 0,104 seconden van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, die te kennen gaf te worstelen met zijn Mercedes. Norris voegde zich op 0,155 seconden van zijn teammaat op de achtste plek.

Breaking Horner hoopt op verrassende move Vettel: "Dat zal hoofdpijn opleveren"