Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

McLaren opent aanval op Red Bull: "Duidelijke kans op constructeurstitel!"

Red Bull Racing heeft de leiding in het constructeurskampioenschap nog in handen, maar de concurrentie komt er snel aan. McLaren lijkt momenteel de grootste concurrent te zijn en scoort nu ook beter dan de Oostenrijkse renstal. De achterstand op Red Bull is nog 78 punten, maar CEO Zak Brown denkt dat het mogelijk is om het gat te dichten.

Norris race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren kende een wat moeizame start van het F1-seizoen, maar is inmiddels misschien wel het snelste team op de grid. Het team uit Woking bracht tijdens de Grand Prix van Miami een grote upgrade mee en strijdt sindsdien constant mee om de overwinningen. Toch staat de teller pas op één zege in 2024, maar sinds de race in China staat er wel elke race iemand van McLaren op het podium. Hoe kijkt CEO Zak Brown naar de aanstaande titelstrijd?

"We proberen gewoon elk weekend ons best te doen. Ik weet niet of ik onze kans op de constructeurstitel als sterk zou omschrijven. Maar ik denk dat er duidelijk een kans is, als we doorgaan met het pakken van punten zoals we in de laatste vijf tot zes races hebben gedaan. Dan zouden we het gat tegen het einde van het jaar kunnen dichten", zo vertelt Brown tegenover onder meer RacingNews365.

"Je moet het gewoon race voor race bekijken, zoals Lando het doet. En ik ga Lando niet coachen over hoe hij moet rijden", waarna Brown ingaat op de clash tussen Norris en Max Verstappen in Oostenrijk. "Het was een heel klein tikje dat op niets anders had kunnen uitlopen dan misschien een paar bandensporen op het circuit, maar het kostte ons uiteindelijk de race. Als je voor de overwinning gaat en het opneemt tegen een wereldkampioen, dan gebeuren die dingen."

Brown benadrukt dat Norris, net als zijn collega's, een ander mens is in de auto. "Ik denk dat er een verschil is tussen hoe een coureur is als hij zijn helm opzet en zijn vizier omlaag doet, en hoe hij is van maandag tot en met donderdag. Daarbij doel ik op hoe hij communiceert, hoe hij zich gedraagt en de relaties die hij heeft. Ik denk dat veel wereldkampioenen schatjes buiten de raceauto zijn, maar behoorlijk fel zijn als de helm eenmaal op is. En Lando is niet anders."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'