Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren opent aanval op Red Bull met gigantische upgrade

McLaren heeft een enorme upgrade meegenomen naar de Grand Prix van Miami. Onder meer de voorvleugel, de vloer en de achterwielophanging zijn grondig aangepakt. Daarmee lijkt McLaren de jacht te openen op Red Bull Racing.

Norris China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is niet zomaar een pakket dat McLaren meeneemt naar Miami, want bijna de gehele auto is onder handen genomen. Zo is er een compleet nieuwe voorvleugel en is er flink wat veranderd aan de voorwielophanging om die ook bij de voorvleugel te laten passen. Daarnaast heeft het team uit Woking een nieuwe vloer meegenomen en zijn de inlets van de sidepods aangepast.

Bovendien heeft McLaren een nieuwe update meegenomen voor de achterwielophanging en zijn de brake ducts aan zowel de voor- als achterkant flink onder handen genomen. Wat dat betekent voor de prestaties op de baan moeten we natuurlijk nog zien in Miami, maar de waslijst aan verbeteringen aan de MCL38 laat zien dat het menens is voor McLaren.

Het is belangrijk om aan te geven dat McLaren tien updates mee heeft genomen naar de Verenigde Staten, waarvan er slechts één specifiek voor dit circuit is. Als de upgrade dus werkt, zou McLaren dus ook op andere circuits flinke stappen vooruit moeten zetten.

Mercedes heeft ook een paar updates meenomen naar Miami, met aanpassingen aan de vloer en de voorwielophanging. Daarnaast zijn er twee specifieke updates meegenomen voor het Miami International Autodrome, met onder meer een verbetering van de voorvleugel.

Later dit weekend volgt een uitgebreide analyse van onze technisch analist Paolo Filisetti.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez