Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren opent aanval op Verstappen en Red Bull en wijst naar 2021

Max Verstappen en Lando Norris kwamen laat in de Grand Prix van Oostenrijk met elkaar in botsing.

XPB 1290586 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor een groot deel van de race in Spielberg leek Verstappen af te stevenen op een comfortabele overwinning, maar door een langzame pitstop van de regerend wereldkampioen in ronde 52 kon Norris in een laat stadium alsnog meestrijden om de overwinning. De twee kemphanen raakten meerdere keren van de baan in hun strijd, maar in ronde 64 probeerde Norris het via de buitenkant in bocht drie, waarna de beide auto's elkaar raakte. 

Het bewegen onder het remmen van Verstappen is iets waar de teambaas van McLaren, Andrea Stella, absoluut niet van gediend is. De Italiaan haalt ter versterking van zijn punt het 2021-seizoen aan.

"Ik denk dat de hele wereldbevolking weet wie verantwoordelijk is, behalve een bepaalde groep mensen", aldus Stella bij Sky Sports F1. "Het probleem is dat als je deze dingen niet aanpakt, ze terugkomen. En dat is wat er vandaag is gebeurd, omdat dit in het verleden niet goed is aangepakt toen er een aantal gevechten met Lewis waren die harder moesten worden bestraft."

"Je leert hoe je op een bepaalde manier moet racen, dan kunnen we eerlijk toegeven. We hebben heel veel respect voor Red Bull en heel veel respect voor Max, maar dit hoeven ze niet te doen. Zo breng je je reputatie in gevaar. Waarom zou je dat doen?" aldus Stella.

Verstappen de schuldige

Stella roept de stewards dan ook op om 'gepaste' actie te ondernemen tegen coureurs die zich in een vergelijkbare positie als Verstappen bevinden. "Voor ons is Max volledig schuldig aan deze episode - het gaat dus niet om racen, maar om racen binnen de reglementen", aldus Stella.

"De regels moeten op een effectieve manier worden gehandhaafd, want als een auto uit de race wordt genomen als gevolg van een ongeluk, moet de straf in verhouding staan tot het resultaat. We hebben dit al twee keer eerder meegemaakt, met rijden onder het remmen, dus het is duidelijk dat we de manier van racen moeten handhaven omdat we er plezier aan willen beleven."

Wie was volgens jou schuldig aan de botsing in de GP van Oostenrijk? Laat het ons weten door te stemmen in de poll hieronder!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis Mercedes openbaart 'verrassing' over auto Hamilton na Verstappen-clash