Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren overweegt bijzondere samenwerking met Red Bull

Het McLaren-team kijkt om zich heen en overweegt een samenwerking met het Red Bull-team.

Norris Verstappen Brazil 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Over een aantal jaar, in 2026, treden er nieuwe motorreglementen in werking in de Formule 1. Inmiddels hebben zes motorleveranciers zich al aangemeld. Ferrari, Mercedes, Alpine en Honda willen graag doorgaan in de Formule 1, al moet het Honda-team nog op zoek naar een partner.

Red Bull is namelijk een van de nieuwe motorleveranciers en zal Honda vanaf dan niet meer nodig hebben. Audi is de zesde leverancier die zich heeft aangemeld. Zij zijn nieuwe en gaan samen werken met Sauber, dat nu nog samenwerkt met Alfa Romeo.

Dat betekent dat er nog vijf teams over zijn die geen eigen motor bouwen. McLaren, Aston Martin, Williams, AlphaTauri en Haas. AlphaTauri zal met Red Bull-motoren rijden en Haas zal ongetwijfeld met Ferrari verder gaan, aangezien zij een eigen afdeling hebben in Maranello. Over de andere drie teams, momenteel allemaal Mercedes-klanten, is nog niets bekend.

McLaren kijkt serieus naar Red Bull

McLaren is nu al serieus aan het overwegen om de overstap te gaan maken naar een andere motorleverancier. Momenteel hebben ze dus Mercedes-motoren, maar dat wil niet zeggen dat dat in 2026 ook zo zal zijn.

Er lopen dan ook gesprekken met onder meer Honda, maar ook Red Bull-Ford zou een mogelijkheid zijn voor de formatie uit Woking. CEO Zak Brown zou zelfs al op bezoek zijn geweest bij de motorfabriek van Red Bull, die al deels af en in gebruik is. Dat bevestigt een woordvoerder van Red Bull aan het Britse Independent, nadat RacingNews365 dat eerder al meldde.

De gesprekken zijn echter nog in een vroeg stadium, dus het is nog lang niet zeker of het daadwerkelijk op iets uitloopt. Wel zijn de ontwikkelingen bijzonder te noemen, aangezien Brown zich vorig jaar nog zeer negatief uitliet over Red Bull in de rel rond de budgetcap.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull