Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren past controversiële achtervleugel aan voor GP VS

Het was de afgelopen tijd een heikel onderwerp binnen de Formule 1-wereld: de achtervleugel van McLaren. Het team uit Woking heeft daarom besloten dat het álle achtervleugels aanpast, dus ook al in Austin.

Piastri FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De achtervleugel van McLaren tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan zorgde voor veel ophef in de Formule 1-wereld. Bij Oscar Piastri, de winnaar van die race, bewoog de achtervleugel op het rechte stuk op en neer. Het was de vraag of de vleugel wel zo mocht 'flexen'. Zo werd er mogelijk een snelheidsvoordeel behaald. Een week later in Singapore werd duidelijk dat de FIA McLaren had gevraagd om de achtervleugel aan te passen, ook al doorstond het onderdeel alle tests.

De achtervleugel die in Bakoe werd gebruikt, zou echter alleen nog maar in Las Vegas op de auto worden gezet. Maar nu is duidelijk dat het team uit Woking ook de overige achtervleugels gaat aanpassen. Een woordvoerder van McLaren zegt het volgende tegenover RacingNews365. "Zoals eerder vermeld, heeft McLaren proactief aangeboden om een aantal kleine aanpassingen aan onze achtervleugel te doen na de GP van Azerbeidzjan. We hebben sinds Bakoe in meer of mindere mate kleine aanpassingen aan al onze achtervleugels gedaan om verdere problemen op dit gebied te voorkomen." 

Daar voegt Zak Brown, de CEO van het team, nog het volgende aan toe. "Onze achtervleugels hebben elke test doorstaan. We hebben wat kleine aanpassingen doorgevoerd, net als sommige anderen. Dat is dus een non-issue", aldus Brown tegenover onder meer RacingNews365.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Opgeluchte Verstappen deelt hoopgevende boodschap over Red Bull-update