Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lando Norris gaat voor McLaren-stoeltje in 2019

Lando Norris wil zich door goede prestaties in de Formule 2 kandidaat stellen voor stoeltje bij McLaren in 2019. Met concurrenten in de persoon van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne hoopt de jonge Brit McLaren de nodige kopzorgen te bezorgen.

McLaren-protegee Lando Norris is zijn eerste seizoen in de Formule 2 op de best denkbare wijze begonnen. Hij won de seizoensopener in Bahrein, werd vierde in race twee en pakte de leiding in het kampioenschap. Een mogelijke titel moet Norris als het aan hem ligt een stoeltje bij McLaren opleveren in 2019. "Ik denk dat ze bij McLaren tevreden zijn met Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne, maar ik stel me graag kandidaat met een een titel in de Formule 2. Ik bezorg McLaren wat dat betreft graag wat hoofdpijn."

Mocht het er echter niet van komen, dan ziet Norris een tweede seizoen in de Formule 2 niet zitten. "Als ik in mijn eerste jaar kampioen word, ga ik niet nóg een jaar in die klasse rijden. Het zou dan voor het eerst zijn dat ik geen stap maak op de autosportladder." Dromen mag altijd, maar Norris is nog niet elke minuut van de dag bezig met zijn toekomst: "Ik moet me nu eerst richten op mijn Formule 2-campagne. Ik kan me altijd later in het seizoen nog focussen op 2019."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024