Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull-innovatie bron van inspiratie voor grote F1-concurrent

Red Bull was ook met een radicaal nieuw concept de snelste in Bahrein. McLaren-teambaas Andrea Stella heeft inspiratie opgedaan en vindt het logisch dat het team van Max Verstappen voor deze aanpak koos.

Norris Qualifying Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts/RacingNews365

Waar Red Bull met een radicaal nieuw concept domineerde in Bahrein, moest McLaren genoegen nemen met de zesde en achtste plaats. Geen heel slecht begin voor het team uit Woking, maar de snelheid was nog niet zo goed als eind vorig seizoen. Ferrari was ook een klapje sneller dan Lando Norris en Oscar Piastri, om nog niet van de snelheid van Max Verstappen te spreken. McLaren-teambaas Andrea Stella is niet ongerust over het concept van Red Bull en doet inspiratie op.

"Het is zeker niet deprimerend, juist enorm inspirerend", vertelt Stella tegenover onder meer RacingNews365. "Het is niet deprimerend, omdat ik juist erg enthousiast en blij ben met de ontwikkeling die onze ontwerpers de afgelopen twaalf maanden hebben doorgemaakt. De mate van ontwikkeling telt uiteindelijk. Het gaat niet om de creativiteit van het design, maar om de snelheid van de auto. En ik denk dat we redelijk tevreden kunnen zijn over onze verbeteringen in prestaties, omdat ze gedurende de winter substantieel bleken te zijn."

Bedenktijd

Stella snapt wel dat Red Bull het concept heeft aangepast. Ze hadden immers lang de tijd om over de ideale auto na te denken, suggereert de teambaas. "Red Bull zat vorig jaar in de situatie dat ze geen updates mee hoefden te nemen. Dat heeft ze meer de tijd gegeven om over het concept na te denken en het design grotendeels aan te passen. Het duurt maanden om zulke veranderingen door te voeren."

"In ons geval bouwen we verder aan de basis van het concept", vervolgt Stella zijn verhaal. "Ik denk dat onze aanpak zijn vruchten afwerpt en we kunnen dat in het grotere plaatje zien. Er zit nog veel meer in de tank, dus hopelijk zien we vroeg in het seizoen nieuwe verbeteringen."

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden