Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'Red Bull heeft het beter gedaan dan wij'

McLaren geeft toe dat Red Bull de zaken op dit moment beter voor elkaar heeft dan McLaren. McLaren moest dit seizoen de belangrijkste uitdager worden van Red Bull, maar gaf in Australië flink toe op Red Bull.

"Red Bull heeft het beste chassis. Red Bull heeft afgelopen winter beter werk verricht dan wij." McLaren-teambaas Eric Boullier windt er geen doekjes om. Waar McLaren Red Bull uit had willen dagen, moet het voorlopig zijn meerdere erkennen in het Brits-Oostenrijkse team. "De ambitie om Red Bull te verslaan kwam voort uit data van vorig jaar" , aldus Boullier. "Gedurende de winter weet je vervolgens niet wat andere teams doen, maar nu weten we dat Red Bull het beter gedaan heeft dan wij."

Boullier wijt de achterstand op Red Bull (Fernando Alonso gaf in de kwalificatie 1.2 seconden toe op Max Verstappen) aan een (te) korte voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het team besloot laat Honda te dumpen en een nieuwe relatie aan te gaan met Renault. "We konden inderdaad best wat meer tijd gebruiken. We hebben onderschat wat er voor nodig was om de auto aan te passen aan de Renault-motor. We zijn daardoor te laat écht begonnen met pushen. Daardoor waren we in Barcelona slecht voorbereid en in Australië nog niet top."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"