Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren rekent zich nog niet rijk na ijzersterk 2019

In 2019 heeft McLaren de stijgende lijn die het een jaar eerder had ingezet op fraaie wijze weten door te trekken, wat resulteerde in een nette vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Het Britse Formule 1-team verkijkt zich echter niet op het succes van dit jaar.

Norris Sainz Hongarije 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Het Formule 1-team van McLaren is in 2019 is dan op overtuigende wijze 'best of the rest' geworden in 2019, de renstal uit Woking laat zich niet misleiden door de goede prestaties en de positie waarop het is geëindigd, zo vertelt technisch directeur James Key voor de microfoon van RacingNews365.

"We moeten voorzichtig zijn bij het onderzoeken van de prestaties van dit seizoen wanneer we proberen uit te vinden waar we de auto moeten verbeteren. Het is namelijk niet de bedoeling dat we op het verkeerde been gezet worden. We moeten ons niet verkijken op de posities waar we eindigden, maar in plaats daarvan de rondetijden inspecteren. Dat is de sleutel tot succes", stelt Key.

De technisch directeur van McLaren denkt dat het team goed op weg is, maar dat het nog enkele bergen te verzetten heeft voor het zich in de strijd kan mengen om de prijzen. De coureurs worden nog te veel geteisterd door een auto die soms onvoorspelbaar is. "McLaren heeft ten opzichte van andere teams in het middenveld consistent gepresteerd in de kwalificaties, ik durf te zeggen dat het een van de sterke punten van de auto dit jaar is geweest", vertelt Key. "De race pace van het team is echter minder constant geweest. In sommige wedstrijden blonk het team uit, in andere races deed de auto het aanzienlijk minder goed."

Key voegt daar wel een kleine relativering aan toe. "Het is natuurlijk wel zo dat McLaren de gevolgen sterk voelt wanneer het iets langzamer is dan gebruikelijk. In het middenveld kan één tiende van een seconde namelijk al een enorm verschil maken", besluit de Britse ingenieur.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Het panel van de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers, sluit het niet uit.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië