Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren sloeg steil achterover van gevecht Norris en Piastri: "Zenuwslopend!"

Bij de start van de Grand Prix van Italië plaatste Oscar Piastri een ambitieuze inhaalactie op Lando Norris. McLaren-CEO Zak Brown keek nerveus toe.

Norris Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De start van de Grand Prix van Italië stond in het teken van een fel gevecht tussen Lando Norris en Oscar Piastri. De laatstgenoemde coureur plaatste in de tweede bochtencombinatie een ambitieuze inhaalactie en nam zo de leiding over, waarna Norris terugzakte tot de derde plaats. Uiteindelijk greep McLaren naast de overwinning en vroegen veel mensen zich af waarom Norris achter Piastri over de streep kwam. De Brit is immers in een titelstrijd verwikkeld met Max Verstappen en kan alle punten gebruiken. CEO Zak Brown kondigt in ieder geval een evaluatie aan.

"Ik denk dat we van de week alles gaan bekijken", stelt Brown tegenover Sky Sports. "Petje af voor Ferrari, want ze hebben het fantastisch gedaan. Ze konden een gokje wagen. Als de eenstopper wel werkt, win je de race, terwijl je derde wordt als het niet goed uitpakt."

Maar wat vond Brown van het gevecht tussen zijn coureurs? "Het was een agressieve actie. We moeten er met Lando en Oscar over praten. De start verliep fantastisch en zoals we besproken hadden. Ze moesten achter elkaar rijden zodat niemand hen kon passeren. Maar ik denk dat Lando een beetje verrast werd door de actie van Oscar en dacht dat ze vanaf de eerste en tweede plaats een gaatje konden slaan."

Toch zorgde het moment wel voor nervositeit bij Brown. "De papays-regels betekenen dat je hard en fair mag racen tegen je teamgenoot en dat je elkaar niet moet raken. Het was zenuwslopend voor de pitmuur, maar het gaat erom dat je je teamgenoot respecteert. Lando had een slechte exit uit de bocht, dus het opende de deur (voor Charles Leclerc red.). Het was fijn geweest om langer op de eerste en tweede plaats te rijden.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"