Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren-soap gaat door: Palou breekt contract open voor nog onbekende toekomstplannen

IndyCar-kampioen en topcoureur Alex Palou heeft, zo werd in een statement duidelijk gemaakt, het contract bij McLaren opengebroken. De Spaanse coureur werd eerder in verband gebracht met een Formule 1-zitje, maar dat lijkt nog lang niet aan de orde te zijn.

Alex Palou TPC2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

In 2021 werd Alex Palou wereldkampioen in de Amerikaanse IndyCar-klasse met zijn team Chip Ganassi Racing, waarna hij ook in 2022 voor het team uitkwam en dit jaar op weg is naar zijn tweede Indy-titel, wederom bij CGR. Toch zou er een overstap komen naar een ander team in de Verenigde Staten: McLaren.

Sterker nog: die overstap zou er in '23 al moeten zijn geweest, toen een jaar eerder werd aangekondigd dat CGR Palou zou houden voor het huidige IndyCar-seizoen. De Spanjaard liet echter weten dat dit niet klopt en even later liet McLaren weten dat juist zij gebruik zouden maken van de diensten van Palou. Uiteindelijk bleef Palou bij Chip Ganassi, maar testte hij ondertussen wel de McLaren Formule 1-bolide en is hij nu reserverijder voor het Britse F1-team.

In 2024 zou hij dan de overstap gaan maken naar McLaren, maar ook dat gaat ineens niet door. Monaco Increase Management laat weten zeer teleurgesteld zijn dat Alex Palou het contract met McLaren voor 2024 en daarna heeft opengebroken. "We hebben samen een goede band opgebouwd, maar het leven gaat door en we wensen Alex het beste", liet het management weten.

Brown teleurgesteld en boos

CEO Zak Brown van McLaren is op zijn zachtst gezegd niet blij. "We hebben een groot voorschot aan hem gegeven voor het 2024-seizoen en daarnaast ook de miljoenen dollars om hem een Formule 1-testprogramma te geven, met potentie om later in de F1 te gaan rijden."

"Helaas lijkt het er nu op dat ons geloof, toewijding, investering en vertrouwen in Alex misplaatst was. We hebben Alex laten weten dat we van hem verwachten zijn contract te volgen en te blijven presteren. We zullen tegelijkertijd echter gaan kijken naar onze line-up voor 2024 als Alex er niet meer is", aldus Brown.

Ook interessant:

De Vries na 'vakantie' nuchter over F1-exit: "Ging heel natuurlijk"

In het prachtige Tuschinski Amsterdam vond de premiere van 'Gran Turismo' plaats, waar natuurlijk ook de nodige raceprominenten aanwezig waren. RacingNews365 ontving Nyck de Vries, Richard Verschoor en Jeroen Bleekemolen op de rode loper: check hier de video!

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer