Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren stapte naar FIA om rijgedrag Verstappen

Het incident tussen Max Verstappen en Lando Norris heeft nog een staartje gekregen. McLaren-teambaas Andrea Stella bevestigt namelijk dat ze het rijgedrag van Verstappen hebben aangekaart bij de FIA.

Norris Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De touché tussen Max Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk wordt ook nog veelvuldig besproken in Groot-Brittannië. De beide kemphanen raakten elkaar in de strijd om de overwinning, met lekke banden, straffen en harde woorden tot gevolg. Vooral McLaren-teambaas Andrea Stella hield zich niet in over het rijgedrag en bevestigt op Silverstone dat er gesprekken zijn gevoerd met de FIA.

"Je moet verschillende zaken in overweging nemen", vertelt Stella tegenover Sky Sports. "Het eerste aspect is de situatie van Lando. Hij moet het incident achter zich proberen te laten. Als je je hetzelfde voelt als een week geleden, ga je niet goed presteren op Silverstone. We zien dat de auto competitief is, dus daar willen we alles uit halen. Lando kijkt dus vooruit."

Toch liet McLaren het er niet bij zitten. "Allereerst wil ik benoemen dat het niets persoonlijks is. We willen op geen enkel moment de standpunten polariseren. Het is niet zwart of wit. In de gehele wereld zien we polarisatie en dat is niet goed. Persoonlijk heb ik echter data, video's, feiten, analyses en GPS-data om onze initiële mening te bevestigen. Max bewoog zeker onder het remmen en als deze manoeuvres meteen werden geadresseerd met een zwart-witte vlag, was het niet geëscaleerd. Dat is duidelijk, ook voor de stewards."

Het team heeft de FIA om een verklaring gevraagd, bevestigt Stella. "Zoals ik eerder al zei, het is niets persoonlijks tegen onze rivalen. Ik heb meteen gezegd dat we veel respect hebben voor Red Bull en voor wat ze bereikt hebben. Onze gesprekspartners zijn echter de FIA en de stewards. We hebben alleen om opheldering gevraagd en waren tevreden met het antwoord wat we hebben gekregen van de stewards."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership