Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
McLaren

McLaren strikt ex-Red Bull-coureur O'Ward voor IndyCar-seizoen 2020

Het quasi-nieuwe team van Arrow McLaren SP zal het aankomende IndyCar-seizoen met een bijzondere line-up aan de start verschijnen. Het team heeft namelijk twee jonge coureurs, waaronder ex-Red Bull-coureur Pato O'Ward, weten te strikken voor zijn stoeltjes.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Arrow McLaren SP

Het IndyCar-team van Arrow McLaren SP heeft zijn rijdersduo voor het seizoen van 2020 gepresenteerd. Met de terugkeer van het iconische Britse raceteam in de hoogste Amerikaanse single seater-klasse geeft het twee jonge talenten de kans zich een volledig seizoen te bewijzen.

Het team van Arrow McLaren SP heeft voor het seizoen van 2020 namelijk ex-Red Bull-talent Pato O'Ward en de Amerikaanse Oliver Askew aan zich verbonden. O'Ward werd dit seizoen door de energiedrankfabrikant opgetrommeld als potentieel alternatief voor een Formule 1-stoel, maar hij wist bij zijn optredens in de Formule 2 en Super Formula niet voldoende superlicentiepunten bijeen te sprokkelen om voor volgend jaar aanspraak te maken op een stoel bij Toro Rosso. Toen bleek dat O'Ward geen kans maakte op een stoel in de Formule 1, besloten beide partijen het voor gezien te houden, zodat de Mexicaan zich kon richten op de Verenigde Staten.

Met het aantrekken van O'Ward en Askew heeft Arrow McLaren SP de twee meest recente Indy Lights-kampioenen in het team zitten. Dit is de klasse direct onder de IndyCar, waarin de meest getalenteerde coureurs die de volgende generatie moeten worden naar boven drijven. O'Ward won de titel in 2018, Askew was dit jaar de beste in de serie en eindigde direct boven de Nederlandse Rinus VeeKay, die tweede werd in het klassement.

De komst van O'Ward en Askew betekent wel dat publieksfavoriet James Hinchcliffe, die sinds 2015 voor het team uitkwam, volgend jaar geen stoel heeft bij het team van Sam Schmidt en Ric Peterson. Het is nog niet bekend waar de populaire Canadees terecht zal komen.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt vooruitgeblikt op het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten.

0 reacties