Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren-talent Lando Norris wint Formule 3 kampioenschap

De 17-jarige Lando Norris heeft de titel in het Europese Formule 3 kampioenschap gewonnen. Het jonge talent had aan een tweede plaats meer dan voldoende om het kampioenschap winnend af te sluiten.

De carrière van Norris gaat als een komeet en heeft veel weg van een jongensboek. Het jonge talent werd opgepikt door McLaren na zijn indrukwekkende prestaties vorig seizoen in de Formule Renault 2.0. Tot op heden verandert alles wat Lando Norris aanraakt in goud. Dit seizoen was hij ook zeer dominant in de Formule 3 en kwam hij voor het eerst in actie in een Formule 1 bolide. Tijdens de in-season test in Hongarije mocht hij zelfs testen in een 2017 bolide van McLaren. Direct imponeerde het jonge talent.

In het slotweekend van de Formule 3 op Hockenheim, waarin drie races op het programma staan, wist Norris met een tweede plaats in de eerste race zijn titel veilig te stellen. Daarmee treedt hij in de voetsporen van F1-coureur Lance Stroll en Esteban Ocon. Max Verstappen kwam in 2014 uit in de Formule 3, maar moest de titel door veel pech aan Esteban Ocon laten.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi