Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren-teambaas: "Alonso goed genoeg voor derde Formule 1-titel"

McLaren-teambaas Zak Brown denkt dat Fernando Alonso nog altijd goed genoeg is om een derde wereldtitel in de wacht te slepen: "Als wij hem een winnende auto geven, kan hij het afmaken."

De laatste titel van Fernando Alonso stamt alweer uit zijn Renault-tijd in 2006. Sindsdien heeft hij geprobeerd datzelfde kunstje te herhalen in dienst van achtereenvolgens McLaren, nog eens Renault, Ferrari en opnieuw McLaren. Bij dat laatste team begin hij nu aan zijn vierde jaar op rij en, door de komst van Renault als motor-partner, met een beter perspectief dan de voorbije drie jaar. Teambaas Zak Brown is dan ook positief gestemd over de toekomst, wetende dat hij in Fernando Alonso nog altijd iemand aan boord heeft die goed genoeg is om een derde wereldtitel te veroveren: "Zijn talent is ongeëvenaard, en als wij hem een winnende auto geven, is hij een titelkandidaat", zo laat Brown in gesprek met het Spaanse AS optekenen.

"Fernando is nooit beter geweest dan nu" , zo vervolgt Brown zijn lofzang. "Daarnaast onderscheidt hij zich ten opzichte van andere rijders vooral ook naast de baan. De passie en toewijding die haar ook daar laat zien, zie ik bij geen enkele andere coureur van het huidige deelnemersveld terug." Voor een vergelijking met eenzelfde type coureur moet Brown terug in de tijd en komt bij niet de minste namen uit: "Ik heb ze nooit van dichtbij meegemaakt, maar van wat ik ervan hoor, sluit zijn benadering van de sport nog het meest aan bij die van Ayrton Senna en Michael Schumacher."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden