Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren-teambaas: "Erg blij met de Renault-motor"

Volgend jaar is McLaren het enige overgebleven klantenteam van motorbouwer Renault. De Engelse brigade is zeer te spreken over de Franse pk's.

Eind 2017 stapte McLaren over van Honda naar Renault als motorleverancier van het team. Desondanks draaide 2018 uit op een teleurstelling, maar dat had volgens teambaas Zak Brown met Renault niets van doen. Ze zijn juist erg tevreden over wat Renault heeft gebracht.

"We zijn erg blij met Renault als motorpartner. De relatie met de Fransen is goed en de plannen voor 2019 die Renault in Abu Dhabi aan ons heeft voorgelegd, zien er veelbelovend uit." "Dit jaar heeft Renault ons een betrouwbare motor weten te leveren. We zijn nog altijd zeer tevreden met ons besluit om een nieuw avontuur aan te gaan en ik denk dat het in ons voordeel is dat er volgend jaar nog maar twee Renault-aangedreven teams zijn. We kijken uit naar een langdurige samenwerking." Red Bull maakte eerder dit jaar bekend volgend jaar over te stappen van Renault- naar Honda-motoren, die na drie moeizame jaren waarin de Japanse krachtbron achterin de McLaren lag door de Engelsen zo verfoeid werd.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden