Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren-teambaas haalt uit naar concurrentie na controverse rond achtervleugel

Het gaat al het hele weekend in Singapore over de 'flexibele' achtervleugel van McLaren uit Bakoe. In samenspraak met de FIA gaat McLaren de vleugel aanpassen. Teambaas Andrea Stella haalt ondertussen fel uit richting de klagende concurrentie.

Stella McLaren
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan heerst er onvrede binnen de paddock over de achtervleugel van McLaren. Tijdens de race in Bakoe leek de voorvleugel van het team uit Woking een soort mini-DRS te gebruiken op het rechte stuk. De concurrentie drong meermaals aan bij de FIA tot veranderingen, maar die bleven lange tijd uit.

Het was echter McLaren zelf die bij de FIA aangaf dat het team de vleugel zou aanpassen. Teambaas Andrea Stella staat nog steeds achter die beslissing, maar haalt ondertussen ook hard uit richting de klagende concurrentie. In gesprek met onder meer RacingNews365 verklaart de Italiaan dat het geklaag van de concurrerende teams alleen maar goed is voor McLaren: "Ik vind alle die aandacht op onze vleugel alleen maar goed nieuws, want dat betekent dat andere teams niet met zichzelf bezig zijn."

"En Formule 1 is een spel met zulke kleine marges, dus dat maakt het gecompliceerd. Ik blijf dan ook binnen mijn team hameren om de focus op onszelf te behouden. Als ik zie hoeveel aandacht er vanuit de andere teams is, betekent dat dat ze er hard aan werken, analyses maken en met de FIA praten. Maar er is maar een beperkte tijd en die gebruiken ze nu om op iets te jagen dat niet relevant is. Dus voor mij en voor McLaren is dat goed nieuws. Wij blijven focussen op onszelf en zoeken naar technische oplossingen. Als anderen dingen kapot willen maken, moeten ze dat lekker doen", aldus een uitgesproken Stella.

Focus van de FIA verleggen

Toch spreekt ook McLaren met de FIA. Uit het eerdere statement van het team bleek dat McLaren de FIA terecht heeft gewezen op andere zaken die spelen bij de overige teams. Ook dat kan Stella verklaren: "Wij willen proactief in gesprek zijn met de FIA, omdat dit verhaal flink werd opgeblazen. Veranderingen zijn transparant, dus gaan we dat doen. Het gaat weinig consequenties hebben voor onze prestaties."

"Dit geeft ons ook de kans om de FIA er aan te herinneren dat wij ook ons huiswerk doen met betrekking tot anderen. Wij willen echter niet zoveel energie en tijd verspillen aan journalisten en het creëren van grote verhalen. Wij hebben gewoon aan de FIA verklaard wat wij denken te hebben gezien en hebben het volste vertrouwen dat zij met andere teams gaan praten," zo vervolgt Stella. 

"Op die manier weten wij zeker dat zij (de andere teams) ook hun problemen aanpakken, ook als die misschien wat minder zichtbaar zijn. Maar die bestaan zeker wel," zo sluit Stella af.

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Achtervleugel McLaren FIA reageert op controversiële McLaren-achtervleugel: "Diskwalificatie niet gepast"