Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren-teambaas komt met verrassende claim over snelheid, wijst naar Red Bull

Na een sterke start van Red Bull leek McLaren het momentum naar zich toe te trekken. Teambaas Andrea Stella tempert echter de verwachtingen voor de tweede seizoenshelft en de titelstrijd met Max Verstappen en Red Bull.

Verstappen Norris Belgium GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull leek aan het begin van het seizoen de lijn van 2023 door te trekken. Max Verstappen won vier van de eerste vijf races en pakte op dominante wijze een voorsprong in de WK-stand. Een grote update van McLaren in Miami zou echter alles veranderen. Ineens nam het team van coureurs Lando Norris en Oscar Piastri het heft in handen en knabbelden ze gestaag wat van de voorsprong van Red Bull af. Volgens teambaas Andrea Stella wil dat alleen niet zeggen dat McLaren de snelste auto had. Hij tempert de verwachtingen voor de tweede seizoenshelft.

"Ik denk dat de prestaties van de auto te hoog worden ingeschat", stelt Stella tegenover onder meer RacingNews365. "Dat zou kunnen komen door het feit dat we vaak op vrijdag competitief waren en dat kwam meer door de goede voorbereiding van het team. Zo waren we gelijk klaar voor het weekend, al zagen we later dat Red Bull en Mercedes de problemen oplosten en heel competitief waren op zaterdag en zondag."

Stella deelt een concreet voorbeeld. "Het was zichtbaar in Oostenrijk. Op vrijdag stonden we een paar milliseconden achter Verstappen, waarna hij op zaterdag poleposition pakte met een voorsprong van vier tienden én de snelste was in de race. Ik denk dat we een beetje voorzichtig moeten zijn met het verwachten dat McLaren naar races gaat en de snelste auto heeft. We halen er het maximale uit en daarom zijn we redelijk competitief."

Dat zorgt wel voor tevredenheid bij de Italiaan. "We zijn tevreden met wat we hebben bereikt qua competitiviteit van de auto. Ik hoop dat onze extra ontwikkelingen en upgrades voor Zandvoort ons de mogelijkheid geven om de competitieve positie te behouden. Eerlijk gezegd hebben we sinds Miami niet veel snelheid aan de auto zelf toegevoegd."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan