Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

McLaren-teambaas onder de indruk van nieuwe RB20 Verstappen: “Wauw!”

De testdagen staan ook in het teken van het bekijken van de wagens van de concurrentie. McLaren-teambaas Andrea Stella doet een opvallende bekentenis.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ja, de testdagen in Bahrein zijn bedoeld om te kijken hoe de eigen wagens van de teams zich op de baan houden en om data te verzamelen, heel veel data. Maar natuurlijk wordt er ook naar de concurrentie gekeken. Wat hebben zij in de winter gedaan en hoe zien die wagens met al hun nieuwigheden eruit? McLaren-teambaas Andrea Stella geeft toe met toch wel jaloerse ogen naar de RB20 van Red Bull te kijken.

"Ten eerste is er het ontwerp van de wagen. Dat is een belangrijke evolutie, die zeker tijd nodig heeft gehad om ontwikkeld te worden . Ik denk dat dit de tijd is waar Zak (Brown, CEO, red.) en ik het over hadden toen we zeiden dat Red Bull vorig jaar geen nieuwe onderdelen meer ontwikkelde voor de wagen van 2023, maar dat de blik al op 2024 ging", zegt Stella tegen onder meer RacingNews365.

"Ten tweede zijn er de prestaties zelf. Het lijkt erop dat ze erg sterk zijn. Wat ze wilden bereiken vanuit het oogpunt van design lijkt ze gelukt te zijn, zeker als het gaat om aerodynamische prestaties."

Jaloers

Stella geeft aan dat hij jaloers was toen hij vorige week voor het eerst de RB20 zag. "Ik moet zeggen dat ik dacht: wauw. Ze waren zeker moedig om veranderingen aan te brengen in een aantal van de vormen die die auto vorig jaar zo succesvol maakten."

"Zoals ik al eerder zei, ik denk dat ze vorig jaar zo'n voordeel hadden, dat het hen vanuit het oogpunt van tijd het vertrouwen gaf om wat risico's te nemen voor dit jaar. Dit omdat ze die risico's al vroeg konden nemen om te zien of het echt werkt. De microscopische innovaties kunnen we zien, maar met deze regels zitten veel details in millimeters. Er wordt veel onzichtbaar werk gedaan, bijvoorbeeld onder de wagen en aan de vloer. Wat de meest zichtbare veranderingen zijn, wil niet zeggen dat ze ook de meeste impact hebben in de stap die Red Bull heeft gezet."

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China