Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren-teambaas trekt integriteit Horner in twijfel

De clash tussen Max Verstappen en Lando Norris heeft weer voor een nieuw hoofdstuk gezorgd. McLaren-teambaas Andrea Stella haalt namelijk keihard uit naar Christian Horner, die zich afvroeg waarom Norris zo agressief te werk ging.

Stella
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Oostenrijk ging het fout tussen Max Verstappen en Lando Norris. De beide coureurs raakten elkaar in de strijd om de overwinning en liepen zo een lekke band op. Norris viel uit, terwijl Verstappen ondanks een straf naar de vijfde plaats reed. 

Na afloop vroeg Christian Horner zich hardop af waarom Norris zo agressief te werk ging. "Het was zonde, want we hadden alles onder controle. Onze laatste pitstop zorgde ervoor dat Lando terug kon keren in de strijd. Met het voordeel dat hij had van zijn banden, kon hij terugkeren in de DRS. Uiteindelijk zou Lando een straf van vijf seconden krijgen voor track limits en leek hij iets te willen veroorzaken in bocht 3."

En die laatste woorden zetten kwaad bloed bij McLaren-teambaas Andrea Stella. De Italiaan haalt bij SiriusXM keihard uit naar Horner. "Deze uitspraken zijn onvoorstelbaar. Tot op zekere hoogte zegt dat iets over de integriteit van de persoon die dat heeft gezegd."

Stella vindt nog steeds dat Verstappen over de schreef ging. "Het hele gevecht was vermakelijk en ik denk dat het geweldig was om zo'n strijd voor de overwinning te zien. Het is jammer dat het niet doorging tot de finishvlag en ik denk vooral dat Max eerder geïnformeerd had moeten worden over het feit dat zijn remmanoeuvres niet door de beugel konden. We hebben veel respect voor Max en wat hij bereikt is ongelofelijk, maar het is niet nodig om zo te verdedigen. Soms moet je accepteren dat de auto achter je een kans moet krijgen. Ik denk dat Max er voor was gegaan als Lando hem de volgende ronde had ingehaald met DRS. Dan was het een geweldig spektakel geworden."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership