Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren-teambaas verdedigt zeer omstreden call: "Dat is een stuk belangrijker"

McLaren maakte er een potje van tijdens de Grand Prix van Hongarije, maar de opmerkelijke team orders na een verkeerde strategische gok spande toch echt de kroon. Teambaas Andrea Stella richt zich echter vooral op de positieve kant van het verhaal.

Piastri Norris Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren maakte er een aardige chaos van tijdens de Grand Prix van Hongarije. Het begon allemaal met de tweede pitstop van Oscar Piastri, die twee ronden later binnenkwam dan teamgenoot Lando Norris en daarmee aardig wat tijd én de leiding in de race verloor. Het team had echter wel door dat zij de fout zelf hadden gemaakt, en vroegen Norris daarom of hij de leiding weer terug wilde geven aan Piastri.

Dat werd het startsein voor een race vol strategische bemiddeling tussen Norris en zijn engineer, Will Joseph. Teambaas Andrea Stella laat tegenover Sky Sports F1 echter weten dat dit niet de eerste keer was dat het onderwerp ter sprake kwam. "Er zat wel wat meer achter die uitspraken van Will, hoor. Hier bij McLaren benaderen we het racen op een bepaalde manier en dat geldt voor het hele team, inclusief de coureurs. We zitten samen in dit traject en niemand komt hier ergens alleen voor te staan."

"Dat is dan ook het bericht wat we elke zondagochtend met elkaar bespreken. Daar moet je de coureurs aan blijven herinneren, dus daarom blijven we die meetings houden. We zijn dan ook heel tevreden met hoe onze coureurs elkaar steunen in dit traject en dat is voor mij dan ook een stuk belangrijker na deze race. Uiteindelijk hebben we een eerste en tweede plek binnengehaald, zowel tijdens de kwalificatie als in de race, en dat is echt geweldig. Ik wil het team daar dan ook heel erg voor bedanken."

En die teamorders, waar Norris het zo mee oneens was? Hoe zit dat precies? Stella legt het uit. "Ik ken geen enkele coureur die vrijwillig zijn plekje op zou geven na zo'n incident. Dat is gewoon niet mogelijk, want zo zitten ze niet in elkaar. Ik zou me echt zorgen gaan maken als Lando zoiets had gezegd. Maar daarom moeten we de jongens aan onze principen blijven herinneren, dus dat doen we op zondagochtend. Want als je competitief wil zijn in deze sport, heb je de support van je team én teamgenoot nodig. Met die gedachte zullen we dan ook vooruit kijken."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'