© Andretti Autosport

Nieuwsoverzicht

McLaren-teambaas: "We racen graag met Honda-motoren"

24 sep. 2018 09:47 Jan van der Burgt 0 reacties
McLaren heeft er geen problemen mee als het team volgend jaar met Honda-motoren zou moeten racen als het de gang naar de IndyCars maakt. Eerder werd aangenomen dat een dergelijke deal onwaarschijnlijk was, gezien de spanningen in het recente verleden in het Formule 1-team.

Van 2015 tot en met 2017 leverde Honda de Formule 1-motoren voor McLaren. De samenwerking die de succesjaren eind jaren '80 moest doen herleven, kon met de beste wil van de wereld niet meer dan een regelrechte mislukking genoemd worden. Dat McLaren ondanks harde woorden over en weer nu open zou staan voor een nieuw avontuur in de IndyCar Series, is dan ook opmerkelijk.

"In de IndyCars zijn twee geweldige motorfabrikanten actief en ja, we zouden het geweldig vinden om opnieuw met Honda-motoren te gaan racen. Ze winnen een hoop races in de klasse, dus als Honda de meest voor de hand liggende optie is, dan hebben we daar totaal geen problemen mee", zo vertelt teambaas Zak Brown in gesprek met Racer.com.

Tot voor kort werd aangenomen dat McLaren zocht naar een constructie waarbij het weliswaar samen kon werken met het door Honda-aangedreven Andretti-team, maar waarbij het zelf met Chevrolet-motoren kon rijden. Dat lijkt dus geen bittere noodzaak meer. Sterker nog, Brown verwacht snel een deal met een van beide motorpartijen te kunnen sluiten: "We zijn er bijna uit, een deal is aanstaande."

Naar verwachting neemt Zak Brown Fernando Alonso mee naar de Verenigde Staten en mogelijk ook Stoffel Vandoorne. Het McLaren-huwelijk bleek geen gelukkig huwelijk, maar dat neemt niet weg dat Brown nog altijd gecharmeerd is van de Vlaming: "Hij is erg snel en erg constant. Hij past perfect in de IndyCars of de sportcars."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen