Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

McLaren teleurgesteld dat Ricciardo nog niet op niveau is

Weliswaar veroverde hij een knappe zevende plaats in Oostenrijk, Daniel Ricciardo kent nog steeds een wisselvallig seizoen. Hij weet nog niet het niveau te laten zien dat zijn teamgenoot wel aantikt, tot teleurstelling van McLaren. Het team heeft echter nog steeds het volste vertrouwen in haar coureur.

Ricciardo Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Niemand had verwacht dat Daniel Ricciardo meteen de sterren van de hemel zou rijden bij McLaren, maar na negen races had het team toch wel gehoopt dat de Australiër iets beter in zijn vel zou zitten in de MCL35M. Lando Norris schittert en scoorde al drie podiums, maar Ricciardo blijft nog ver achter.

Tijdens de triple header hoopte Daniel weer helemaal op zijn gewenste niveau te zijn, maar in de praktijk viel het tegen. Tot twee keer toe kwalificeerde hij als dertiende, terwijl teamgenoot Norris afgelopen raceweekend zelfs een seconde (!) sneller was in de kwalificatie. Na afloop probeert hij tegenover onder meer RacingNews365 de vinger op de zere plek te leggen.

Gevraagd of hij constant met dezelfde problemen zit, denkt hij van niet. "Ik zou niet zeggen dat het een terugkerend probleem is. We hebben progressie gemaakt vergeleken met de eerste race in Oostenrijk. Als ik niet naar het scorebord zou kijken, dan zou ik zeggen dat het een beter weekend is. Het toont zich alleen niet op de stopwatch. We hebben goede stappen gemaakt, maar helaas laten de rondetijden dezelfde resultaten zien. Er is dus nog steeds werk aan de winkel, maar dat is hoe we er momenteel voorstaan."

Raar genoeg voelt hij zich steeds beter in de wagen, maar dat vertaalt zich nog niet helemaal in de resultaten. "Het is iets waar ik aan zal blijven werken", beaamt de McLaren-coureur. "Maar ik voel me wel meer comfortabel. Ik heb genoeg tijd gehad in de auto om me comfortabel te voelen. Er zijn nog steeds wat foutjes hier en daar, maar als ik niet naar het scorebord kijk, dan zou ik denken dat de kwalificatie afgelopen zaterdag heel goed was en dat het allemaal goed aanvoelde."

Wat er mist, weet hij niet. In ieder geval wel wat. "Er mist nog iets en we moeten daar nog wat dieper voor gaan graven. Maar toch voel ik me goed in de auto, dus we blijven zoeken naar waar we die extra rondetijd kunnen vinden. De marges zijn nog steeds groot, het gaat niet om tienden van een seconde. Dat zal nog wat meer analyses vergen", zucht hij.

Ook bij zijn team vinden ze het jammer dat het bij Ricciardo nog niet helemaal wil vlotten. Teambaas Andreas Seidl blijft echter in zijn coureur geloven. "Het is natuurlijk teleurstellend voor Daniel en het team dat het langer duurt dan verwacht. Tegelijkertijd is het niet de eerste keer dat ik zoiets meemaak, dat het niet meteen klikt. Het is niet zo makkelijk om van team te veranderen, het is complex. Ik heb er nog steeds vertrouwen in en ik ben ervan overtuigd dat het uiteindelijk zal klikken. Uiteindelijk zal Daniel zich helemaal thuis voelen en zullen we de Daniel zien die we willen zien."

Samen gaat het team en haar coureur daar alles aan doen, verzekert de Duitse teambaas. "Het is nu erg uitdagend voor hem en voor ons, zeker als je ziet wat Lando allemaal voor elkaar krijgt. Maar dat is de uitdaging die we samen aangaan. Het is belangrijk om kalm te blijven, te blijven werken en stappen te blijven zetten. Ook al zijn het kleine stappen, ik heb er vertrouwen in dat het gaat komen."

Ook interessant:

Zoveel kost het om een Formule 1-coureur te worden

Autosport is duur, heel duur! En dat begint al in de karting. Hoeveel kost het jonge talenten om de weg omhoog te beklimmen richting de Formule 1?

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen