© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren trots op Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso

09 dec. 2017 11:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Al bij de wintertesten in Barcelona in maart 2017 wist McLaren dat ze zich konden gaan opmaken voor weer een lastig Formule 1 seizoen. Het werd inderdaad het jaar waarin er definitief een einde kwam aan het huwelijk tussen McLaren en Honda.

McLaren: 'Problemen bij wintertest in Barcelona voorteken voor lastig seizoen'

Na drie moeizame jaren waarin podiumplaatsen opnieuw uitbleven, besloot McLaren de handdoek in de ring te gooien en de samenwerking met Honda te beëindigen. In een exclusief interview met Auto Motor und Sport vertelt teambaas Zak Brown dat de beslissing al in een vroeg stadium is genomen.

"Al bij de wintertesten in Barcelona zag het er niet veelbelovend uit. Al op de eerste testdag moesten we verschillende motoren gebruiken en beseften we dat we een groot probleem hadden. Dat er echt iets fundamenteels mis was. Dat kun je dan ook niet zo snel veranderen."

"Op dat punt hebben we overwogen om voor de snelste weg te gaan waarbij alles op tafel kwam. Neem een pauze, verander de motorpartner en overleg met andere motorfabrikanten of ze willen helpen. Echt alle scenario's hebben we doorgenomen maar niemand wilde meewerken. Tijdens de Formule 1 race van Canada hebben we de knoop doorgehakt en gezegd dat het tijd is voor een nieuwe motor."

Vooral voor de coureurs was het een lastig seizoen. Fernando Alonso liet zich regelmatig sarcastisch uit als hij weer eens was uitgevallen met een haperende motor. Ook voor nieuwkomer Vandoorne was het lastig om onder zulke lastige omstandigheden zijn potentieel te tonen.

Teambaas Brown is dan ook diep onder de indruk van hoe zijn team en dan vooral zijn twee coureurs hiermee om zijn gesprongen.

"Natuurlijk waren ze allebei enorm gefrustreerd. Daar heb ik ook alle begrip voor. Sporters moeten hun emoties ook laten zien. Voor Stoffel was het misschien iets gemakkelijker omdat hij wist dat het voor hem een leerjaar was. Voor Fernando was het echt zwaar. Hij wilde winnen maar dat ging niet."

"Ik ben dan ook enorm trots dat ze zich ondanks de problemen zo hebben ingezet. Ondanks alle teleurstellingen hebben ze zich iedere race weer volledig ingezet en alles gegeven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen