Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren trots op Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso

Al bij de wintertesten in Barcelona in maart 2017 wist McLaren dat ze zich konden gaan opmaken voor weer een lastig Formule 1 seizoen. Het werd inderdaad het jaar waarin er definitief een einde kwam aan het huwelijk tussen McLaren en Honda.

Na drie moeizame jaren waarin podiumplaatsen opnieuw uitbleven, besloot McLaren de handdoek in de ring te gooien en de samenwerking met Honda te beëindigen. In een exclusief interview met Auto Motor und Sport vertelt teambaas Zak Brown dat de beslissing al in een vroeg stadium is genomen. "Al bij de wintertesten in Barcelona zag het er niet veelbelovend uit. Al op de eerste testdag moesten we verschillende motoren gebruiken en beseften we dat we een groot probleem hadden. Dat er echt iets fundamenteels mis was. Dat kun je dan ook niet zo snel veranderen." "Op dat punt hebben we overwogen om voor de snelste weg te gaan waarbij alles op tafel kwam. Neem een pauze, verander de motorpartner en overleg met andere motorfabrikanten of ze willen helpen. Echt alle scenario's hebben we doorgenomen maar niemand wilde meewerken. Tijdens de Formule 1 race van Canada hebben we de knoop doorgehakt en gezegd dat het tijd is voor een nieuwe motor."

Vooral voor de coureurs was het een lastig seizoen. Fernando Alonso liet zich regelmatig sarcastisch uit als hij weer eens was uitgevallen met een haperende motor. Ook voor nieuwkomer Vandoorne was het lastig om onder zulke lastige omstandigheden zijn potentieel te tonen. Teambaas Brown is dan ook diep onder de indruk van hoe zijn team en dan vooral zijn twee coureurs hiermee om zijn gesprongen. "Natuurlijk waren ze allebei enorm gefrustreerd. Daar heb ik ook alle begrip voor. Sporters moeten hun emoties ook laten zien. Voor Stoffel was het misschien iets gemakkelijker omdat hij wist dat het voor hem een leerjaar was. Voor Fernando was het echt zwaar. Hij wilde winnen maar dat ging niet." "Ik ben dan ook enorm trots dat ze zich ondanks de problemen zo hebben ingezet. Ondanks alle teleurstellingen hebben ze zich iedere race weer volledig ingezet en alles gegeven."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'