© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren twijfelt of Fernando Alonso in 2019 F1 rijdt

14 mei 2018 16:40 Koen Bakker 0 reacties
Fernando Alonso heeft zijn wens om de 'Triple Crown' te winnen niet onder stoelen of banken gestoken. McLaren-teambaas Zak Brown verwacht echter niet dat die wens ten koste gaat van de liefde voor F1 en McLaren.

'Formule 1 is zijn passie, maar hij doet het al erg lang'

"We zien wel wat Alonso wil doen volgend seizoen. Persoonlijk denk ik dat Formule 1 zijn passie is, maar hij doet het al zo lang. Zijn hart ligt in deze sport, maar hij wil wel winnen. We moeten afwachten wat hij wil, maar hopelijk blijft hij nog lang bij McLaren", aldus teambaas Zak Brown.

Alonso was in 2017 duidelijk ontevreden over de kansen van McLaren, maar in 2018 bereikte hij in alle races de streep een scoorde hij al flink wat punten. Het doet Alonso zichtbaar goed:

"Alonso heeft het naar zijn zin bij McLaren. Ik denk zelfs niet dat hij ooit gelukkiger is geweest bij een team. Alonso wil graag afwachten wat onze updates gaan brengen, waarna we in de zomerstop om de tafel zitten met Alonso om over de toekomst te praten."

Brown verwacht echter niet niet dat Alonso gaat stoppen. "Ik zie Alonso niet zomaar stoppen met racen. Hopelijk rijdt hij ook in 2019 in wat voor klasse dan ook weer voor ons team."

Fernando Alonso is sinds 2001 actief in de Formule 1 en behaalde daarin twee wereldtitels. In 2006 en 2007 won Alonso de Grand Prix van Monaco en deed vorig seizoen mee aan de Indy 500 in een poging om een tweede deel van de prestigieuze titel de 'Triple Crown' te winnen.

Om die prestigieuze titel te bemachtigen en daarmee Graham Hill te evenaren moet een coureur de Grand Prix van Monaco, de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans winnen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen