© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

McLaren: "Vandoorne past perfect bij Toro Rosso"

04 sep. 2018 19:15 Jan van der Burgt 3 reacties
Stoffel Vandoorne kreeg van McLaren te horen dat hij in 2019 zijn stoeltje verliest aan Lando Norris. McLaren is echter niet te beroerd de Vlaming aan te bevelen bij andere teams.

"Stoffel is hoe je het ook wendt of keert Formule 1-materiaal. Als ik Toro Rosso was en ik had twee stoeltjes vrij in 2019, dan zou ik het wel weten", zo liet teambaas Zak Brown tijdens een persmoment waarbij onder andere Crash.net aanwezig was, weten.

De uitlatingen van Brown zijn opmerkelijk te noemen, gezien het feit dat hij Vandoorne zelf heeft bedankt voor zijn diensten. Dat heeft volgens Brown echter alles te maken met de filosofie van het team: "We kijken met McLaren naar de toekomst en Lando Norris is een toekomstige ster."

"Ik denk bovendien dat Stoffel in een betere omgeving en met een betere auto beter tot zijn recht komt. Wij hebben hem de afgelopen twee jaar die goede auto niet kunnen geven. De enige reden dat Alonso er iets beter mee overweg kon, is omdat hij zoveel meer ervaring heeft."

Mocht Vandoorne geen F1-zitje weten te vinden, dan helpt McLaren Vandoorne graag te zoeken naar een plekje buiten de Formule 1, mogelijk binnen de McLaren-familie: "We zien hem als familie, dus als we hem in een ander McLaren-project zoals de IndyCar of Sportcars kunnen plaatsen, doen we dat graag."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen