© McLaren

Nieuwsoverzicht

McLaren: 'Vandoorne verdient een stoeltje in de Formule 1'

09 sep. 2018 16:50 Wanda Bisschop 4 reacties
Na amper twee seizoenen lijkt de Formule 1-carrière van Stoffel Vandoorne alweer voorbij te zijn. McLaren vervangt de Belg namelijk door het grote talent Lando Norris waardoor Vandoorne buiten de boot dreigt te vallen. Ondanks dat er geen stoeltje voor hem beschikbaar is bij McLaren hoopt het team wel dat andere teams Vandoorne een kans bieden.

In zijn debuutjaar sprokkelde Vandoorne slechts dertien punten bij elkaar en ook in het huidige Formule 1-seizoen staat de teller nog maar op acht punten. Schrijnender is het feit dat hij dit seizoen er nog niet in is geslaagd om teamgenoot Alonso te verslaan tijdens de kwalificatie. Toch beschouwt McLaren de Belg nog steeds als een groot talent.

"Ik heb andere teams al aangemoedigd om Stoffel een stoeltje te geven. We zullen er alles aan doen om hem verder te helpen, tenslotte zien we hem als familie," aldus teambaas Brown tegenover Racefans.net.

"Het is geweldig om met hem samen te werken en ik hoop ook echt dat hij in de Formule 1 blijft. Hij verdient het ook om in de Formule 1 actief te zijn."

Mocht er geen Formule 1 team interesse hebben in de diensten van Vandoorne dan zijn er volgens Brown nog wel andere opties mogelijk.

"Zoals jullie weten, zijn we ook actief in andere raceklassen. Ik zou dan ook niet aarzelen om Stoffel een stoeltje aan te bieden in een andere klasse als die kans zich voordoet en hij dat graag wil."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen