Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'Vandoorne verdient een stoeltje in de Formule 1'

Na amper twee seizoenen lijkt de Formule 1-carrière van Stoffel Vandoorne alweer voorbij te zijn. McLaren vervangt de Belg namelijk door het grote talent Lando Norris waardoor Vandoorne buiten de boot dreigt te vallen. Ondanks dat er geen stoeltje voor hem beschikbaar is bij McLaren hoopt het team wel dat andere teams Vandoorne een kans bieden.

In zijn debuutjaar sprokkelde Vandoorne slechts dertien punten bij elkaar en ook in het huidige Formule 1-seizoen staat de teller nog maar op acht punten. Schrijnender is het feit dat hij dit seizoen er nog niet in is geslaagd om teamgenoot Alonso te verslaan tijdens de kwalificatie. Toch beschouwt McLaren de Belg nog steeds als een groot talent.

"Ik heb andere teams al aangemoedigd om Stoffel een stoeltje te geven. We zullen er alles aan doen om hem verder te helpen, tenslotte zien we hem als familie," aldus teambaas Brown tegenover Racefans.net. "Het is geweldig om met hem samen te werken en ik hoop ook echt dat hij in de Formule 1 blijft. Hij verdient het ook om in de Formule 1 actief te zijn." Mocht er geen Formule 1 team interesse hebben in de diensten van Vandoorne dan zijn er volgens Brown nog wel andere opties mogelijk. "Zoals jullie weten, zijn we ook actief in andere raceklassen. Ik zou dan ook niet aarzelen om Stoffel een stoeltje aan te bieden in een andere klasse als die kans zich voordoet en hij dat graag wil."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'