Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren verbaasd door ijzersterk optreden Red Bull en Ferrari

McLaren-Technical Director James Key is verbaasd over hoe de topteams erin geslaagd zijn zichzelf zo aan te passen aan de nieuwe 2022-regelementen.

Norris Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Technical Director van McLaren James Key looft het werk van Red Bull en Ferrari en laat weten dat ze 'uitstekend werk' hebben geleverd in het zo optimaal mogelijk benutten van de 2022 regelementen.

De auto's werden dit jaar veranderd met de bedoeling om het voor het veld gemakkelijker te maken om tegen elkaar te racen. Dit leidde echter wel tot het verlies in rondetijd ten opzichte van voorgaande seizoenen. Zowel Ferrari als Red Bull hebben het duidelijk goed aangepakt. Max Verstappen heeft maar liefst elf Grand Prix-zeges dit seizoen en Ferrari heeft de meeste polepositions van het seizoen.

In een interview met McLaren prees Key het werkt van de twee topteams. "Ik ben een beetje verbaasd over hoe twee teams in staat zijn om dat extra beetje performance te vinden in vergelijking met alle anderen", vertelt Key.

"Aan het begin van het seizoen zat het veld wat dichter bij elkaar, maar het begint zich nu uit te strekken en ik moet toegeven dat Ferrari en Red Bull uitstekend werk hebben geleverd door nog sneller te worden. Het laat zien dat zelfs binnen het budgetplafond het van grote waarde is als je als team over de jaren heen kennis en vaardigheden hebt opgedaan."

"We hebben nu een gelijk speelveld voor wat betreft het budget, maar niet als we kijken naar waar we vandaan komen - dat geeft ons een uitstekend referentiepunt."

2022-bolides al bijna even snel als 2021-bolides

Door de veranderde aerodynamica van de 2022-bolides zijn de rondetijden opgelopen ten opzichte van voorgaande jaren, maar niet zoveel als Key aanvankelijk had gedacht.

"Wat mij heeft verrast is dat de 2022-bolides in theorie, met dezelfde chassisperformance, twee seconden langzamer zouden moeten zijn dat de 2021-bolides, maar dat is niet het geval."

"De auto's komen nu heel dicht bij het niveau van vorig jaar en sommige teams hebben dat al bereikt, wat de kwaliteit van die teams in deze sport weerspiegelt."

Ook interessant:

Deze indrukwekkende records kan Verstappen dit seizoen verbreken

Max Verstappen heeft al enkele records op zijn naam staan. Dit seizoen zou de Nederlander daar nog een hele bak aan indrukwekkende records aan toe kunnen voegen. Het gaat hier niet meer om de records van 'jongste ooit', maar om records die op naam staan van grote jongens als Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. In onderstaande video vertelt Joris Mosterdijk welke records Verstappen kan verbreken.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen