Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
McLaren

McLaren verbaasd door ijzersterk optreden Red Bull en Ferrari

McLaren-Technical Director James Key is verbaasd over hoe de topteams erin geslaagd zijn zichzelf zo aan te passen aan de nieuwe 2022-regelementen.

Norris Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Technical Director van McLaren James Key looft het werk van Red Bull en Ferrari en laat weten dat ze 'uitstekend werk' hebben geleverd in het zo optimaal mogelijk benutten van de 2022 regelementen.

De auto's werden dit jaar veranderd met de bedoeling om het voor het veld gemakkelijker te maken om tegen elkaar te racen. Dit leidde echter wel tot het verlies in rondetijd ten opzichte van voorgaande seizoenen. Zowel Ferrari als Red Bull hebben het duidelijk goed aangepakt. Max Verstappen heeft maar liefst elf Grand Prix-zeges dit seizoen en Ferrari heeft de meeste polepositions van het seizoen.

In een interview met McLaren prees Key het werkt van de twee topteams. "Ik ben een beetje verbaasd over hoe twee teams in staat zijn om dat extra beetje performance te vinden in vergelijking met alle anderen", vertelt Key.

"Aan het begin van het seizoen zat het veld wat dichter bij elkaar, maar het begint zich nu uit te strekken en ik moet toegeven dat Ferrari en Red Bull uitstekend werk hebben geleverd door nog sneller te worden. Het laat zien dat zelfs binnen het budgetplafond het van grote waarde is als je als team over de jaren heen kennis en vaardigheden hebt opgedaan."

"We hebben nu een gelijk speelveld voor wat betreft het budget, maar niet als we kijken naar waar we vandaan komen - dat geeft ons een uitstekend referentiepunt."

2022-bolides al bijna even snel als 2021-bolides

Door de veranderde aerodynamica van de 2022-bolides zijn de rondetijden opgelopen ten opzichte van voorgaande jaren, maar niet zoveel als Key aanvankelijk had gedacht.

"Wat mij heeft verrast is dat de 2022-bolides in theorie, met dezelfde chassisperformance, twee seconden langzamer zouden moeten zijn dat de 2021-bolides, maar dat is niet het geval."

"De auto's komen nu heel dicht bij het niveau van vorig jaar en sommige teams hebben dat al bereikt, wat de kwaliteit van die teams in deze sport weerspiegelt."

Ook interessant:

Deze indrukwekkende records kan Verstappen dit seizoen verbreken

Max Verstappen heeft al enkele records op zijn naam staan. Dit seizoen zou de Nederlander daar nog een hele bak aan indrukwekkende records aan toe kunnen voegen. Het gaat hier niet meer om de records van 'jongste ooit', maar om records die op naam staan van grote jongens als Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. In onderstaande video vertelt Joris Mosterdijk welke records Verstappen kan verbreken.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend