Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren wijst Porsche-kopstuk aan als nieuwe teambaas

McLaren versterkt de gelederen met Andreas Seidl. De Duitser is geen onbekende naam in de autosportwereld. Seidl bracht het WEC-team van Porsche naar grote hoogten.

Bij McLaren gaat Andreas Seidl aan de slag als managing director van het Formule 1-team, simpel gezegd als teambaas. Hij legt enkel verantwoording af aan McLaren-CEO Zak Brown. De geruchten over een dienstverband van de Duitser bij McLaren deden al sinds december de rondte en de deal is nu een feit en beklonken.

McLaren is onder leiding van Zak Brown al enige tijd bezig het team te herstructureren en met de komst van Seidl komt er weer een juiste man op de juiste plek terecht, zo luidt althans het oordeel van Brown. "We zijn er trots op dat Andreas ons technische team komt verstreken. Hij heeft ervaring op het allerhoogste niveau en is een belangrijke schakel in ons plan om terug te keren aan de Formule 1 top. Zijn track record is ronduit indrukwekkend te noemen", aldus Brown over de man die enorm zegt uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging. "Het is een eer én een uitdaging om voor McLaren te werken, ik heb me er al helemaal in vastgebeten. Ik kan niet wachten om te beginnen en samen te werken met mijn nieuwe collega's en de coureurs, Lando Norris en Carlos Sainz." Seidl was eerder in de Formule 1 actief met BMW-Motorsport.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"