Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren vertrouwt op topstart tegen Red Bull in 2024

Vreest McLaren-topman Zak Brown voor meer van hetzelfde in 2024 met betrekking tot een dominante Red Bull? Nee hoor, helemaal niet. Hij heeft bijzonder veel vertrouwen in zijn team.

Verstappen Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren-CEO Zak Brown blikt vol vertrouwen vooruit op het Formule 1-seizoen 2023. Velen wijzen McLaren aan het als eerste team dat werkelijk kans zou maken om Red Bull uit te dagen. Hoe staat Brown daar zelf in? Hij geeft antwoord op de vraag of McLaren in Bahrein '24 op gelijke hoogte kan staan met Red Bull.

"Ik hoop dat we het volgende seizoen kunnen beginnen waar we het afgelopen seizoen geëindigd zijn. Het wordt interessant om te zien waar iedereen staat, maar zijn vol vertrouwen over onze ontwikkelingen. We hebben het afgelopen jaar bovendien veel geleerd, dus we verwachten dat we in 2024 veel sterker kunnen beginnen dan in 2023", zo vertelt hij aan Sky Sports."

Maakt hij zich enige zorgen over Max Verstappen? Kan de F1 nóg zo'n dominant seizoen van één coureur wel hebben? "Het is vreemd, want achter Max Verstappen is het een meer competitief seizoen geweest dan ooit. Het veld zat ontzettend dichtbij elkaar, waarbij we vijf teams hadden die zeven of meer podiums wisten te pakken. Dat record geeft aan hoe ongelooflijk competitief de rest van het veld was. Dus nee, daar maak ik me geen zorgen over."

En áls Red Bull ruimte laat voor een titelgevecht, dan beschikt McLaren over de coureurs om het mee te doen, zo benadrukt Brown als hem gevraagd wordt hoe goed Oscar Piastri mee kan komen met Lando Norris in de strijd om suprematie binnen het team.

"Ik denk dat hij al niet meer onder doet voor Lando. Dat is mooi om te zien, want in deze twee jongens hebben we de coureurs die we nodig hebben om weer een kampioensformatie te kunnen zijn. Je hebt dan twee geweldige coureurs nodig en dat vakje kunnen we wel afvinken."

Ook interessant:

Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen

Er gaan geruchten dat Leclerc een nieuwe megadeal tekent met Ferrari. Hoe kijken onze kenners Dimmers, Coronel en Mosterdijk daar tegenaan? En hoe diep moest Verstappen werkelijk gaan?

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen