Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren verwacht geen wonderen in restant 2018

Tot op heden scoorde McLaren 52 WK-punten in het seizoen 2018, maar teambaas Zak Brown is bang dat er niet heel veel meer bij zullen komen. De Amerikaanse beleidsbepaler noemt de MCL33 een 'extreem slechte racewagen'.

In de beginfase van het seizoen wisten Fernando Alonso en zelfs Stoffel Vandoorne nog een aantal puntenfinishes uit het vuur te slepen, maar in de laatste Grands Prix komt de klad er behoorlijk in. McLaren is inmiddels voorbijgestreefd door Haas en Renault, bovendien vormt het wederopgestane Force India een bedreiging.

"We zullen het moeten doen met deze wagen en we blijven doorzetten, maar we hebben helaas een extreem slechte racewagen", zegt Brown tegen Autosport. "Deze bolide reageert niet op aanpassingen. Ik verwacht zeker geen wonderen in de laatste zeven Grands Prix van dit lopende seizoen." Aan het einde van deze jaargang neemt het Formule 1-team van McLaren afscheid van Alonso en Vandoorne, hun plaatsen worden voor 2019 ingenomen door Carlos Sainz en Lando Norris. Op het technische vlak komt James Key de stal uit Woking versterken, tevens keert engineer Pat Fry terug op het oude nest.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"