Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren verwacht meer van Nyck de Vries

Nyck de Vries droomde van de titel in de F2 om zo de sprong naar de Formule 1 te maken. Na vier races maakt Eric Boullier van McLaren de balans op.

Voor aanvang van het F2-seizoen liet De Vries nog weten dat hij en Norris strijden voor het tweede stoeltje bij McLaren voor 2019. De winnaar van het kampioenschap zou een F1-contract krijgen. Voor alsnog staat Norris mijlenver voor op de Nederlander. Liefst in vier van de acht races scoorde De Vries geen punten. Een aantal keer door eigen fouten, zoals in Baku en Spanje. Eric Boullier van McLaren erkent dat De Vries meer punten had moeten scoren. "Hij rijdt voor het team dat vorig jaar de kampioen heeft afgeleverd en heeft de mogelijkheden om te presteren. Hij zou nu meer punten in het kampioenschap moeten hebben, dan hij nu heeft", laat Boullier aan Motorsport.com weten.

"Ik denk dat we hem nog wat tijd moeten geven, zodat hij zijn snelheid kan tonen." Voor McLaren voert De Vries dit jaar werkzaamheden in de simulator uit. Op de baan gaan we hem niet aan het werk zien. "Zijn voornaamste werkzaamheden vinden plaats in de simulator. Nyck is een van de weinige coureurs die van waarde is tijdens een raceweekend of simulaties."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China