Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren vol zelfvertrouwen: "Wij doen iets wat weinig andere teams kunnen"

Het seizoen van 2020 moet nog beginnen, maar McLaren is al druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende jaar. Technisch directeur James Key legt uit dat nadenken over de lange termijn het team succes kan brengen in de toekomst.

Norris regen brazilië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

James Key heeft uit de doeken gedaan dat het voornaamste doel van McLaren voor het seizoen van 2021 is om een auto te ontwikkelen die voorspelbaar reageert op de input van het team: "We hebben geen referentiekader, pas volgend jaar zullen we ontdekken hoe de auto's zich daadwerkelijk gedragen. We proberen in ieder geval een bolide te maken die snel is met verschillende afstellingen."

In de ogen van Key ligt er een mooie toekomst in het verschiet voor McLaren, omdat de Britse renstal iets kan doen dat niet mogelijk is bij ieder Formule 1-team. "Wij zijn in staat om een plan te maken voor de lange termijn, dat is iets wat veel andere teams zich niet kunnen veroorloven. Veel teams moeten naar de korte termijn kijken, omdat de resultaten mogelijk de toekomst van het team bepalen."

McLaren doet er alles aan om niet met een nukkige auto aan de start van wintertests van 2021 te verschijnen. "Wat we proberen te vermijden is dat we ons te veel op één idee of een bepaalde richting fixeren. Het is noodzakelijk dat we flexibel kunnen zijn met de bolide en veel opties hebben tijdens de wintertest van volgend jaar. Dan kun je namelijk nog verschillende kanten op als je iets fout hebt gedaan. In dat geval kun je de auto relatief snel aanpassen", legt Key uit.

Key benadrukt wel dat je in de Formule 1 risico's moet blijven nemen. "Het is cruciaal om niet bang te worden om van gedachten te veranderen. Natuurlijk moet je vertrouwen op je eigen ideeën, maar er altijd van overtuigd zijn dat je niets fout hebt gedaan, dat gaat te ver. Het is belangrijk om de ogen op te houden en open te staan voor nieuwe ideeën, door onderzoek en ontwikkeling komt namelijk altijd wel nieuwe informatie aan het licht", besluit Key.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull