© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

McLaren: 'We kunnen ons een scheiding met Honda veroorloven'

10 sep. 2017 08:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Nadat drie jaar op rij de resultaten tegenvallen en er ook weinig progressie is geboekt, lijkt een scheiding tussen McLaren en Honda onafwendbaar. De grote vraag is echter of het ook scheiden wordt lijden voor McLaren wordt.

McLaren maakt keuze uit sportieve overweging

McLaren wil op zeer korte termijn de knoop doorhakken en bekendmaken met welke motorleverancier zij voor 2018 een deal heeft.

Een scheiding betekent normaal gesproken dat er consequenties zijn op het financiële vlak. McLaren zal ongetwijfeld flink in de buidel moeten tasten om de verbintenis met Honda tussentijds te kunnen beëindigen. Een dergelijke beslissing kan zelfs het einde betekenen, maar volgens teambaas Zak Brown hoeven de fans zich hier absoluut geen zorgen over te maken.

Brown benadrukt dat de prioriteit van McLaren voor 2018 op het sportieve vlak ligt en is ervan overtuigd dat ze het verlies van Honda financieel gezien kunnen opvangen.

"We kunnen het ons niet langer veroorloven om niet te strijden voor het podium. Het is een ontzettend lastige beslissing waar veel factoren een rol in spelen. Ja, ook het economische belang telt daarin mee. Gelukkig hebben we aandeelhouders die extreem begaan zijn met McLaren. Hierdoor kunnen we onze beslissing maken puur op basis van een sportieve overweging en kunnen we de financiële gevolgen hiervan dragen."

"We staan niet voor een financiële uitdaging. We hebben genoeg steun om elke financiële situatie de baas te kunnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen