Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'We kunnen ons een scheiding met Honda veroorloven'

Nadat drie jaar op rij de resultaten tegenvallen en er ook weinig progressie is geboekt, lijkt een scheiding tussen McLaren en Honda onafwendbaar. De grote vraag is echter of het ook scheiden wordt lijden voor McLaren wordt.

McLaren wil op zeer korte termijn de knoop doorhakken en bekendmaken met welke motorleverancier zij voor 2018 een deal heeft. Een scheiding betekent normaal gesproken dat er consequenties zijn op het financiële vlak. McLaren zal ongetwijfeld flink in de buidel moeten tasten om de verbintenis met Honda tussentijds te kunnen beëindigen. Een dergelijke beslissing kan zelfs het einde betekenen, maar volgens teambaas Zak Brown hoeven de fans zich hier absoluut geen zorgen over te maken.

Brown benadrukt dat de prioriteit van McLaren voor 2018 op het sportieve vlak ligt en is ervan overtuigd dat ze het verlies van Honda financieel gezien kunnen opvangen. "We kunnen het ons niet langer veroorloven om niet te strijden voor het podium. Het is een ontzettend lastige beslissing waar veel factoren een rol in spelen. Ja, ook het economische belang telt daarin mee. Gelukkig hebben we aandeelhouders die extreem begaan zijn met McLaren. Hierdoor kunnen we onze beslissing maken puur op basis van een sportieve overweging en kunnen we de financiële gevolgen hiervan dragen." "We staan niet voor een financiële uitdaging. We hebben genoeg steun om elke financiële situatie de baas te kunnen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi