Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren: 'We staan voor schut als Honda in 2018 wel succesvol is'

De afgelopen drie seizoenen waren een hel voor het F1-team van McLaren. De Britse renstal begon aan een avontuur met motorleverancier Honda, maar het liep uit op een fiasco. Volgend jaar rijdt het team met Renault-motoren.

Na drie jaar touwtrekken, moddergooien, valse beloftes en veel te hooggespannen verwachtingen komt er een einde aan het huwelijk tussen McLaren en Honda. Het Britse team gaat verder met Renault, daar waar de Honda achterin de Toro Rosso komt te liggen. McLaren-teambaas Zak Brown geeft toe dat het een lastige beslissing was om afscheid te nemen van Honda. " We staan voor schut als Honda in 2018 begint te winnen en wij niet," laat Brown aan Marca weten. " Maar ik denk dat iedereen zijn beslissingen moet nemen en de uitkomsten daarvan moet accepteren. In iedere beslissing schuilt altijd de vraag 'wat als het de verkeerde is?".

De keuze om over te stappen naar de F1-motoren van Renault is een weloverwogen keuze van McLaren. " Ik denk dat iedereen zijn huiswerk heeft gedaan. Het was een beslissing van de groep en het was geen eenvoudige. Je kan het vergelijken met Alonso's deelname aan de Indy 500. Sommige mensen zeiden ook 'Wat als Alonso geblesseerd raakt? Wat als Monaco een gouden kans was?'. Gelukkig reed Fernando een geweldige race en startte Jenson vanuit de pitlane." " We moeten vooruit kijken en niet achterom," waarmee Brown het hoofdstuk Honda afsluit.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi