Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

McLaren: 'We willen ook Mercedes, Red Bull en Ferrari verslaan, niet alleen Renault'

McLaren rijdt dit jaar voor het tweede seizoen op rij met de Franse Renault-motoren. Desondanks is het verslaan van het Renault-fabrieksteam niet het belangrijkste doel.

Renault bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

McLaren lijkt iets of wat op de weg terug naar voren te zijn na enkele moeizame jaren met Honda en een problematisch eerste jaar met Renault als motorleverancier. De weg terug naar de top moet stap voor stap geschieden, maar daarbij mag het einddoel niet uit het oog worden verloren, zo meent sportief directeur Gil de Ferran.

"Het is niet zo dat we omdat we nu met Renault-motoren boven alles het fabrieksteam willen verslaan. Sommige mensen richten de pijlen het liefst op één vijand, maar ik ben er daar niet één van. We moeten altijd naar boven blijven kijken, ongeacht de teams die voor ons staan. We zullen vervolgens pas rusten als onze auto's eerste en tweede staan", aldus de Braziliaan in gesprek met Racefans.

Juist door de komst van Renault kan McLaren volgens De Ferran die torenhoge ambities ook daadwerkelijk nastreven: "Renault heeft duidelijk stappen gemaakt en levert ons nu een motor met aanzienlijk meer vermogen. Op dit moment vechten we nog niet om overwinningen, maar de winst zit hem op dit moment vooral in het feit dat we meer dan ooit een beeld hebben van de richting waarin we moeten werken."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje