Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren wil niet dezelfde fout als Red Bull maken

Het nieuwe Formule 1 seizoen moet het jaar van McLaren gaan worden. Met behulp van de Franse motorleverancier Renault wil het weer vooraan mee gaan strijden.

Net als concurrent Red Bull Racing rijdt McLaren volgend jaar met een krachtbron van Renault. Teambaas Zak Brown kijkt dan ook enorm uit naar deze samenwerking maar laat tegenover Formel 1 ook los dat ze niet dezelfde fout als Red Bull willen maken. Red Bull werkt namelijk al sinds 2007 samen met Renault. Deze samenwerking kwam met name in 2015 onder enorme druk te staan en leek toen te worden stopgezet. Ten einde raad werd de samenwerking toch voortgezet. De Renault krachtbron werd echter wel omgedoopt tot Tag Heuer. Een situatie wat volgens Brown bij McLaren ondenkbaar is. "Ik heb geen idee waarom Renault haar Renault krachtbron Tag Heuer genoemd heeft. Dat is ook hun zaak. Wij zullen dat niet gaan doen. Je hebt een goed team, goede coureurs en een competitieve motor nodig om races te winnen. Als het zo ver komt, dan hoop ik dat iedereen zijn erkenning daarvoor krijgt, dus ook Renault."

Voor Brown staat dan ook het merk Renault voorop en ziet hij wel degelijk overeenkomsten tussen Renault en Honda. "Ik denk dat er in de basis niet zoveel verschil is tussen Renault en Honda. Wij zijn in ieder geval erg blij met Renault als merk. Het is een merk met enorm veel geschiedenis in de Formule 1. Dit willen we samen naar een hoger plan tillen." Dat de teambaas over enige humor beschikt, blijkt wel uit het volgende. "We blijven gewoon heel geduldig en wachten af hoe onze samenwerking verloopt. In de afgelopen drie seizoenen hebben we tenslotte genoeg geduld opgebouwd. We verliezen ons geduld dan ook niet als we met een motorprobleem te maken krijgen, alleen wel bij een compleet mislukte pitstop."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'