Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren wil opheldering van FIA na 'extreem dure' uitschakeling Norris

Het was een kwalificatie om snel te vergeten voor Lando Norris in Bakoe. Door een ongelukkige gele vlag in Q1 kon hij zijn tijd niet verder verbeteren en zodoende moet hij het doen met P17. McLaren-teambaas Andrea Stella reageert nu op die situatie.

Norris FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris zal ongetwijfeld naar Azerbeidzjan zijn afgereisd om weer wat punten in te lopen op Max Verstappen in het rijderskampioenschap, maar door een mislukte kwalificatie wordt dat een stuk lastiger. De Brit start vanaf P17 doordat hij een gele vlag tegenkwam in Q1, waardoor hij van zijn gas af moest. Teambaas Andrea Stella gaat in op het ongelukkige moment.

"Dat is het bittere element van de kwalificatie. We zullen ons best doen om terug in de punten te komen om zo de impact te minimaliseren. Maar het was duidelijk een zeer ongelukkige kwalificatie voor Lando. We zijn nu met de FIA aan het bespreken waarom er op dat moment een gele vlag werd getoond. Het was extreem, extreem duur voor ons in dit weekend", zo stelt Stella bij Sky Sports F1.

De teambaas laat vervolgens weten dat McLaren niks aan Norris had verteld over de gele vlag. "Het team zei het niet, omdat de vlag op het laatste moment werd getoond. We zijn het nu aan het checken in onze tools en het werd getoond als een gele vlag. We waren dus met de FIA in gesprek over waarom dat gebeurde, want het is niet noodzakelijk, als het gewoon een langzame auto is die buiten de ideale lijn rijdt."

"Maar iedereen doet zijn best. Ik weet zeker dat dit een situatie was die idealiter, en ik denk volgens het reglement, niet had mogen gebeuren. We betalen de prijs. We geven niet op, zoals ik al zei, iedereen doet zijn best. We erkennen dat, we gaan verder en we zullen op de zondag ons best doen om een paar goede punten te pakken." Vervolgens heeft Stella nog een slotwoord: "Lando was er op het verkeerde moment toen de gele vlag werd getoond, die uiteindelijk niet nodig was."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Rechterhand Verstappen belangrijke spil in herstructurering Red Bull Racing