© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'McLaren gaat met Renault voor Red Bull-achtig sprookjeshuwelijk'

McLaren wil met motorleverancier Renault net zo succesvol worden als dat Red Bull ooit was met de Franse paardenkrachten onder de motorkap. Dat stelt hoofd aerodynamica Peter Prodromou.

Hoofd aerodymica geen onbekende van Renault

McLaren begint na het Honda-debacle met Renault aan een nieuw avontuur. Een avontuur dat op zijn minst wereldtitels op moet gaan leveren, en als het aan Peter Prodromou ligt meer: "We willen met Renault net zo succesvol worden als Red Bull aan het begin van dit decennium was."

Deze ambitieuze uitspraken komen binnen McLaren niet van de eerste de beste. Prodromou stond als rechterhand van topontwerper Adrian Newey aan de wieg Red Bull's gezamenlijke successen met Renault: "We konden destijds, in tegenstelling tot wat er tegenwoordig vaak wordt bericht, bouwen op vruchtbare en harmonieuze relatie met Renault."

"Ik hoop dat we met McLaren een soortgelijk relatie op basis van vertrouwen op kunnen bouwen met Renault", vervolgt Prodromou. "Natuurlijk liggen de verhouding nu iets anders, omdat we nu echt een klantenteam zijn, maar ik denk dat we door nauw samen te werken een relatie op kunnen bouwen waar beide partijen van kunnen profiteren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen