Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren ziet af van IndyCar-programma voor seizoen 2019

Fernando Alonso zal volgend jaar niet in de Formule 1 te zien zijn, maar wat de Spanjaard wel gaat doen is voorlopig nog een raadsel. Verwacht werd dat werkgever McLaren met een oplossing zou komen door een IndyCar-team op te richten, maar dat is in ieder geval voor het seizoen 2019 niet mogelijk.

Dit verklaarde McLaren-teambaas Zak Brown openlijk tijdens de teambazenpersconferentie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten.

De Amerikaan meldde de media dat McLaren haar plannen om in de IndyCar te stappen, voorlopig 'in de vriezer' heeft gezet. "Of Alonso deelneemt aan de Indianapolis 500, zal in de winter worden besloten", sprak Brown. "Een compleet McLaren-team is voor wat betreft een volledig seizoen echter niet haalbaar. We blijven het idee wel in het achterhoofd houden, voor de toekomst." Alonso maakt er geen geheim van wederom deel te willen nemen aan de Indy 500. De Spanjaard won eerder in zijn loopbaan (tweemaal) de Grand Prix van Monaco en daarnaast dit jaar ook de 24 uur van Le Mans. Als Alonso ook zegeviert in de Indy 500, dan completeert hij de zogenaamde Triple Crown of Motorsport. Dat lukte tot op heden nog maar één coureur: Graham Hill kreeg het in de jaren '60 en '70 voor elkaar.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'