© McLaren

Nieuwsoverzicht

McLaren ziet af van IndyCar-programma voor seizoen 2019

19 okt. 2018 19:20 René Oudman 0 reacties
Fernando Alonso zal volgend jaar niet in de Formule 1 te zien zijn, maar wat de Spanjaard wel gaat doen is voorlopig nog een raadsel. Verwacht werd dat werkgever McLaren met een oplossing zou komen door een IndyCar-team op te richten, maar dat is in ieder geval voor het seizoen 2019 niet mogelijk.

Dit verklaarde McLaren-teambaas Zak Brown openlijk tijdens de teambazenpersconferentie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten.

De Amerikaan meldde de media dat McLaren haar plannen om in de IndyCar te stappen, voorlopig 'in de vriezer' heeft gezet. "Of Alonso deelneemt aan de Indianapolis 500, zal in de winter worden besloten", sprak Brown. "Een compleet McLaren-team is voor wat betreft een volledig seizoen echter niet haalbaar. We blijven het idee wel in het achterhoofd houden, voor de toekomst."

Alonso maakt er geen geheim van wederom deel te willen nemen aan de Indy 500. De Spanjaard won eerder in zijn loopbaan (tweemaal) de Grand Prix van Monaco en daarnaast dit jaar ook de 24 uur van Le Mans. Als Alonso ook zegeviert in de Indy 500, dan completeert hij de zogenaamde Triple Crown of Motorsport. Dat lukte tot op heden nog maar één coureur: Graham Hill kreeg het in de jaren '60 en '70 voor elkaar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen