Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren ziet hoofdingenieur Pat Fry vertrekken

De man die verantwoordelijk is voor de goed presterende McLaren-auto van dit seizoen, geeft het stokje op korte termijn door. Pat Fry wordt vervangen door de van Toro Rosso afkomstige James Key.

Sainz Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Na het vertrek van hoofdingenieur Matt Morris werd Pat Fry door McLaren ingehuurd om aan het design te werken van de McLaren MCL34, de bolide waarmee het team uit Woking dit seizoen tot dusver goede zaken weet te doen. Zijn aanstelling diende echter enkel ter overbrugging tot de dag dat James Key zijn werkzaamheden bij McLaren mocht beginnen.

Vorig jaar wist McLaren James Key weg te hengelen bij Toro Rosso, echter mocht de ontwerper wegens contractuele clausules pas halverwege dit jaar aan de slag gaan bij zijn nieuwe werkgever. Derhalve stelde men Pat Fry aan om het gat in het werknemersbestand te dichten, wat hij niet onverdienstelijk deed, aangezien het team een flinke sprong maakte sinds vorig jaar.

De vraag is of Fry na zijn McLaren-avontuur nog trek heeft is iets nieuw, hij was voor zijn aanstelling immers al deels gepensioneerd.

Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt