Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Indycar

McLarens IndyCar-team opent deuren naar de Formule 1

Volgend jaar staat McLaren aan de start van de van IndyCar Series, niet alleen voor de Indy 500, maar voor een volledig seizoen. Zodoende kan het team functioneren als een portal van- en naar de Formule 1.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren Indy

Het is anno 2019 een uniek gegeven dat een renstal meedoet aan én de Formule 1 én de IndyCar Series. McLaren gaat die uitdaging aan in 2020. Met welke rijders het team dat gaat doen (aan de IndyCar-zijde) is echter nog onduidelijk. Natuurlijk, de naam van Fernando Alonso ligt op het puntje van ieders tong, de Spanjaard is immers de man die in 2017 en 2019 mét McLaren een aanval deed op zege in de Indy 500.

De geruchten over een deelname van Alonso aan de Dakar Rally houden aan, maar aangezien dat spektakel begin januari plaatsvindt, valt dat in theorie prima te combineren met een volledig IndyCar-avontuur. Het is echter maar de vraag of Alonso daar werkelijk op zit te wachten. De tweevoudig Formule 1-wereldkampioen lijkt enkel oor te hebben naar die ene overwinning, die in de Indy 500. In Monza zal McLaren-CEO Zak Brown met Fernando Alonso spreken over diens toekomst, dus wellicht dat er dan meer duidelijkheid komt.

Over interesse in een McLaren-IndyCar-zitje zegt Brown sowieso niet te klagen te hebben: "De telefoon staat roodgloeiend." Dat maakt dat de lijst met kandidaten automatisch groeit en daar zitten ongetwijfeld IndyCar-coureurs uit het huidige deelnemersveld tussen. Aangezien de Formule 1 en IndyCar-wereld twee afzonderlijke werelden waren, kwam er de laatste jaren niemand meer vanuit Amerika over naar de Formule 1, iets wat kan veranderen nu McLaren zich aan het front meldt.

"Als iemand in één van onze IndyCar-bolides aantoont over het juiste talent te beschikken, dan zullen we er zeker niet aan twijfelen die persoon een Formule 1-test aan te bieden. Dat is ook het mooie aan het hebben van hangijzers in beide klassen. We kunnen aan beide kanten putten uit onze coureurs, engineers en middelen."

0 reacties