Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mede-eigenaar Mercedes F1 concurreert met Hamilton bij overname Chelsea

Lewis Hamilton probeert met een groep investeerders voetbalclub Chelsea over te nemen, maar met een gigantisch bod van een van de Mercedes F1-eigenaren lijkt het een lastig verhaal te worden.

Voorafgaand aan de GP van Emilia-Romagna werd bekendgemaakt dat Lewis Hamilton interesse heeft om mede-eigenaar te worden van voetbalclub Chelsea. De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 investeert zo'n tien miljoen pond in een consortium van Sir Martin Broughton. Chelsea wordt verkocht door oligarch Roman Abramovich. Eén ding is zeker: tien miljoen pond is bij lange na niet genoeg. De voetbalclub is miljarden waard, zo valt al snel op te merken aan de bedragen die worden genoemd bij andere geïnteresseerden. Zo heeft miljardair Jim Ratcliffe een gigantisch bedrag van 4 miljard pond (zo'n 5 miljard euro) geboden op Chelsea.

Hamilton overboden door Mercedes-prominent

Ratcliffe is geen onbekende voor Hamilton. Integendeel zelfs, de miljardair is eigenaar van INEOS, het bedrijf dat voor een derde eigenaar is van het Mercedes Formule 1-team. In feite krijgt Hamilton dus zakelijke concurrentie van een van de mede-eigenaren van het team waar hij voor rijdt. Het is niet bekend wat het bod is van de groep investeerders onder leiding van Broughton. Het is nog maar de vraag of de groep waar Hamilton deel van uitmaakt een serieuze kans heeft op de overname van Chelsea. Een andere partij, onder leiding van LA Dodgers-eigenaar Todd Boehly, lijkt vooralsnog de favoriet te zijn voor de overname.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten