Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Meer gridstraffen op komst voor Max Verstappen

Tot ieders verrassing kwam Red Bull Racing uitgerekend op het snelle circuit van Monza sterk voor de dag. Zowel Verstappen als Ricciardo blonken tijdens de natte kwalificatie uit en zetten respectievelijk de tweede en derde tijd neer. Echter, gridstraffen zorgden ervoor dat ze buiten de top 10 moesten starten.

Doordat Red Bull op voorhand geen hoge verwachtingen had van de GP van Italië koos de Oostenrijkse renstal er bewust voor om in Monza gridstraffen te incasseren. Zowel bij Verstappen als Ricciardo werden de nodige onderdelen vervangen. Dit alles met het oog op de races die na Monza op de Formule 1 kalender staan. Teambaas Horner verwacht dan ook veel van de komende races. "Ondanks de sterke kwalificatie van zowel Max als Daniel hebben we geen spijt van de gridstraffen in Italië. Het gaat ons er vooral om om in de komende races goed te scoren. Daarbij gaat het niet alleen om Singapore maar ook op Sepang en Suzuka verwachten we mee te kunnen strijden. Dat zijn stuk voor stuk circuits die ons liggen."

Met nog zeven races te gaan, denkt Horner dat er nog wel een keer een gridstraf geïncasseerd moet worden. Het team verwacht namelijk dat ze nog wel een keer nieuwe onderdelen moeten monteren waardoor er automatisch een gridstraf volgt. "We moeten ongetwijfeld nog verdere straffen incasseren. Hopelijk kunnen we zelf strategisch bepalen waar we deze straffen nemen. Ik verwacht echter niet dat we het seizoen kunnen afmaken zonder nog een gridstraf te ontvangen."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'