Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024

Meerdere coureurs op matje geroepen, veelpleger Hulkenberg spant de kroon

Na de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk werken de heren FIA-stewards nog even door. Ze ontvangen meerdere coureurs, waarbij het in het geval van Nico Hulkenberg een wel heel erg snel weerzien is.

Mercedes pit austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het was immers Nico Hulkenberg die eerder op de zaterdag van de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk al bestraft werd door de stewards, nadat hij Fernando Alonso in de sprintrace van de baan had gedrukt. Hij kreeg een tijdstraf van 10 seconden + twee strafpunten op zijn licentie. Na de kwalificatie moet hij zich weer melden, dit keer vanwege hinderen in fastlane van de pitstraat, iets waar hij zich tot twee keer toe schuldig aan zou hebben gemaakt.

Er bestaat een kans dat hij Lewis Hamilton treft bij de stewards, aangezien de Brit zich om 17:55 uur moet melden, 25 minuten na Hulkenberg. Hij wordt onder de loep genomen vanwege een vermeende unsafe release, wat natuurlijk te maken had met het feit dat hij een krik en een afvoerslang van de uitlaat met zich meenam bij het verlaten van de pitbox.

Eerder werd ook duidelijk dat een incident met Max Verstappen op de radar stond. Op het moment van schrijven hoeft hij zich nog niet te melden bij het stewards, maar de Red Bull-coureur zou te langzaam hebben gereden bij het verlaten van de pits.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Brundle gruwelt "Zo oneerlijk naar Verstappen toe"